Поетът Недялко Йорданов твърди, че представители на природозащитна организация са откраднали котката му, за да я продадат в чужбина, съобщава бТВ.


Котката Лъки е била само на няколко седмици, когато поетът я е намерил преди 5 години. Лъки е абсолютно сляпа, но започва да живее като нормална котка, сприятелява се с кучето Шаро и се чувства добре.


Преди няколко дни обаче, Недялко Йорданов научава от съседка, че неизвестна жена е взела котката под предлог, че ще я лекува. По това време поетът е бил в София, а за животните се е грижел друг човек.


В социалните мрежи Недялко Йорданов сподели подозренията си, че организацията събира болни животни, за да получава финансиране от Европейския съюз и именно с такава цел е бил взет Лъки. Според него от организацията са му давали противоречива информация за местонахождението на котката – веднъж са му казали, че е в Германия, друг път, че е в семейство в България, а трети път, че са я пуснали отново на улицата.


За да сподели своята гледна точка, пред камерите на bTV застана председателката на организацията Лилия Стоянова. Тя разказа, че е прибрала котката, защото животното е изглеждало в много тежко състояние. Стоянова дори показа снимка, но Недялко Йорданов отрече Лъки някога да е изглеждал така.


Лилия Стоянова обясни, че котката в момента е в дом и се лекува. Тя обеща да я върне на Недялко Йорданов, но го призова да я заведе на лекар, защото на Лъки трябва да ѝ се направи операция. От своя страна Недялко Йорданов каза, че Лъки си има личен ветеринар и той ще определи от какво лечение се нуждае.


„Доброто няма как да победи“, каза огорчена Лилия Стоянова. „Ще върна сляпа котка на улицата и с това приключвам дейността си.“