Свързани новини

29.06.2021 18:27

НАП е блокирала парите на фирмата със "златната локва"

Видян 2982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната приходна агенция е запорирала всички налични по каса пари на фирмата, извършваща дезинфекция на превозните средства на границата ни с Турция, предаде Сега. Това е станало със започване на данъчна ревизия в "Пи. Еф. Си.". В началото на юни внезапна проверка на новия данъчен шеф Румен Спецов установи, че половината от касовите апарати на пунктовете "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" не са свързани към сървърите на приходната агенция и не отчитат приходите от събраните такси. Открита бе огромна кешова наличност, както и стари касови апарати.


"В хода на ревизията са предприети предварителни обезпечителни мерки - запориране на всички кешови парични потоци на фирмата на граничните пунктове. Целият кешов оборот се изземва вече четвърти ден", обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров.


Въпреки разпоредбата фирмата да се яви в НАП и да представи огромната сума в брой, това не е станало. На фирмата са издадени 10 акта за нарушения, част от които са за нарушения на Наредбата за касовите апарати и несъотвествието в касовите наличности. Ревизията ще продължи до 4 месеца и трябва да установи дали има отклонения от облагане и дали има невнесен ДДС и други нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, посочиха от НАП.


Дейността по обеззаразяването на превозните средства на границата с Турция вече седма година е отдадена от Агенцията за безопасност на храните на частната фирма "Пи. Еф. Си.", за което тя получава завидната комисиона от 20% от събираната такса от 5 лв. за всяко дезинфектирано превозно средство. Схемата дори стана популярна като "златната локва" на границата с Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне