Свързани новини

25.06.2021 21:06

До 9 юли става ясно кои са 38-те големци с имоти и пари навън и има ли И.Г. сред тях: Вицепремиерът

Видян 5743 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Има материали за много високопоставен прокурор и за неговата съпруга или жена, с която живее, в списъка на 38-те висши политици и магистрати с банкови сметки и имоти в чужбина. Той няма да иска да се публикуват тези данни за останалите с имоти и пари в чужбина, защото ще изникне въпрос за него самия”, заяви вицепремиерът Бойко Рашков пред БНР. На въпрос на Сашо Диков: „Инициалите на прокурора И.Г. ли са”, вътрешният министър отговори: „Топло”.  „Не съм казал "не", не казвам и „да”, но когато проверката поприключи, независимо какво ще реши прокуратурата, това ще стане публично известно. Няма да я чакам дълго. Има обществен интерес към темата, обществото има право да знае. Проблемът е възникнал много преди Цацаров да получи справка от ДАНС,  това й е отнело време. Стават 2 години и половина, защо не стига време да се обявят резултатите. Давам им срок до изборите”, заяви Рашков. „9 юли, петък, 19 часа”, предложи Диков, чието предаване започва час по-късно.  „Категоричен съм, че тази информация трябва да излезе 100%, в противоречие на това, което каза Цацаров, добави Рашков - Нека да уведомим господин Цацаров, че съм вицепремиер на Република България, имам правомощия по отношение на силовите ведомства, мога да имам информация не само по линия на МВР, явно само на него не е известно. Тази информация е достатъчна, за да кажа това, което съм казал.
Може да го питате дали всички материали са секретни, след като са излезли от прокуратурата по други ведомства? Много е странно мнението на Цацаров по въпроса с данните. Ами нали на основа на данни започва наказателният процес.
Какво е направила прокуратурата и старала ли се е да поразреди списъка, защото твърдя, че хората са повече от 38? Декласифицирани ли са и от кого справките за тези лица? Поискали ли са от друга институция допълнителни проверки за някои лица? Има правила в Закона за класифицираната информация, които трябва да се спазват. Има и Закон, който задължава всички магистрати и политици да декларират своите имоти, независимо дали са в България или са в чужбина, както съм го направил аз.
Прокуратурата спокойно може да обяви цялата информация. Тя се дължи по нашия действащ Закон", заключи министърът, като даде да се разбере, че има точните отговори на всички тези въпроси.





Радостина Тонева 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 27.06.2021 11:33

    Високопоставеният прокурор и съпругата му в списъка са семейство Цацарови! Как се оказа, че в европейска и демократична България мафия и крадци правораздават и управляват десетки години и се подкрепят от институциите на ЕС? Една държава и един народ бяха унищожени от бандити и престъпници уж упрвлявайки ги и най-малкото трябва да получат същото!!!

  • 002 доц. Валентин Вацев в "Беновска пита" на 26.06.2021 г. и Жан Виденов 26.06.2021 19:33

    доц. Валентин Вацев в "Беновска пита" на 26.06.2021 г. https://www.youtube.com/watch?v=zCjMlD0SChU

  • 001 Anonimen 26.06.2021 12:31

    Иван Пилето е изтъргувал фурмите, доказва проверка. Колко от парите е прибрал Бойко? Вальо Златев „изгоря” ! САЩ му блокира парите, заради новия списък „Магнитски” ДОЙЧЕ ВЕЛЕ: Скрити милиарди и в Алжир на Бойко Борисов !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на