Свързани новини

25.06.2021 17:55

Руски шпиони? Цялата власт обслужваше Русия: Костов

Видян 2337 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществената прослойка, която иска върховенство на закона, вече не е чак толкова тънка, каза пред бТВ бившият премиер Иван Костов.

Според неговия анализ в България в последните години има трайна политическа криза, насечена от чести предсрочни избори. И причината за това е дълбок конфликт в българското общество.

    "Преди 20 години една тънка прослойка, със своето политическо представителство след провала на бившата номенклатура, извърши определени реформи, но не завърши реформирането", обясни Костов.

И допълни, че е не е била довършена най-важната част от реформите, свързана с върховенството на закона.

    "Имаше голяма общност, която беше носталгично настроена, не приемаше консолидация чрез върховенство на закона. Защото нейното политическо представителство на тази съпротивляваща се на еворпейския път общност имаше за цел усвояване, а не инвестиране", каза още Костов, предаде Клуб Z.

Той обаче изтъкна, че през тези години е имало и свободно предприемачество. И заради него "онази тънка прослойка не е толкова тънка, тя става значителна част".

    "Тя излезе на улицата, не приема държавата да бъде в ръцете на олигарси и мафиоти. Тези хора колкото повече стават, толкова повече всички ще се съобразяват с тях", смята Костов.

Процесът ще приключи, "когато тези хора станат много".

    "Ще си поискат върховенството на закона, никоя институция или общност да не се поставя над залона. Това ще бъде тежка


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.06.2021 22:38

    Но изтъкна, че сега, за разлика от неговото време, финасовото състояние на държавата е все по-добро... Има си хас, ако от 9млн. население унищожиш пряко/непряко 4.5млн и им обереш спестяванията, дома, земитеп останалите 4.5млн. ще живеят по-добре. Договорката по плана Ран-Ът обаче е 3млн, т.е. има още да се работи за повишаване на жизнения стандарт132 Бай дъ уей, едно не лошо решение за прикриване на безработицата и ниския стандарт беше откриването на 50 университета.

  • 001 Иван Костов, лауреатът на ордена на ЮДА 25.06.2021 19:29

    Руските шпиони разбрахме, а за турските, американските и на чифутските, нито един?!?! За 12 г. нито един освен руските. А да, по линия на ЕНП е казано те да не се гонят!!! Хванаха ЦРУ- то два пъти, че подслушва целия скапан ЕС, но няма изгонен ПАРТНЬОР СЛУШАЛКА, а партнери ???!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще