Свързани новини

25.06.2021 13:27

Втори съд показа произвола на НАП срещу Лозан Панов

Видян 2411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов не дължи на данъчните над 11 000 лв., както твърдят те, а 890 лв. Това реши Административният съд София-град (АССГ), предава Лекс. Това е второ съдебно решение, което показва и описва произвола на НАП спрямо Панов, пише Сега.


В сегашното решение съдия Ирина Кюртева отправя доста критики към подхода на приходната администрация към ревизията на председателя на съда. От съдебното решения ясно се виждат и куп абсурдни констатации и прочити на закона от страна на НАП.


Ревизията на Панов обхваща три години – 2013 г., 2014 г. и 2015 г. За последната самата Национална агенция за приходите (НАП) установи, че има надвзети данъци. Основната сума, която НАП претендира от Панов, е за 2013 г., като в ревизионния акт беше записано, че той дължи на данъчните още 10 107 лв. Председателят на ВКС е подал декларации за трите години и е платил данъци за тях, но на основание наличие на данни за укрити приходи или доходи срещу него започна ревизия. Всъщност тя започна, след като през 2017 г. Панов подаде декларация за доходите и имуществото си само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет, а не към Сметната палата. За това той беше глобен с 1000 лв., но въпреки това последва и данъчна ревизия.


Caмият Πaнoв твърди в жалбата си срещу данъчния ревизионен акт, чe peзyлтaтитe oт peвизиятa пoчивaт нa пpoизвoлни, нeлoгични и нeoбocнoвaни пpeдпoлoжeния, нaпpaвeни в пpoтивopeчиe cъc cъбpaнитe дoĸaзaтeлcтвa, че той cтpиĸтнo e пoдaвaл дaнъчнa дeĸлapaция вcяĸa гoдинa и няма как изобщо да се говори за каквото и да “yĸpивaнe".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се