Свързани новини

24.06.2021 09:54

Когато искате да "влезете мирно", почукайте: Захарова за UK разрушителя в Черно море

Видян 1387 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова сравни изявленията на британската страна и съобщенията на журналиста на Би Би Си, който е бил на борда на миноносеца и потвърждава умишленото навлизане на кораба в руски териториални води.

Британското министерство на отбраната и британското посолство в Москва разпространяват лъжи относно инцидента с навлизането на миноносец от британския флот в териториалните води на Русия в Черно море. Това коментира официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в сряда в своя канал в Telegram.

Тя сравни изявленията на британската страна и съобщенията, че журналистът на Би Би Си, който е бил на борда на миноносеца, е потвърдил умишления навлизане на кораба в руските териториални води.

"Кой лъже: британското министерство на отбраната, британският журналист на телевизионния канал BBC или британското посолство в Москва? Отговорът е налице. Този път британското министерство на отбраната и британското посолство. (...) Лондон е загубил своите обноски. Бих искала да посъветвам британските партньори: следващия път, когато искате да "влезете мирно", почукайте", - написа Захарова.

По-рано на брифинг Мария Захарова заяви, че Москва разглежда действията на миноносеца на британските военноморски сили в Черно море като груба провокация, а британският посланик в Москва Дебора Бронерт ще бъде привикана в руското външно министерство. Министерството на отбраната на Обединеното кралство публикува изявление, че неговият миноносец е извършил невинно преминаване през териториалните води на Украйна в съответствие с международното право, отхвърляйки руските изявления за предупредителна стрелба. Посолството на Великобритания в Москва от своя страна заяви, че Руската федерация неточно описва инцидента с разрушителя в Черно море, предаде Гласове.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.06.2021 11:08

    Свещи да палят британците за здраве и дълъг политически живот на Путин, че ги търпи, а не ги е опукал! Така с провокации светът не става по-добър нито за тях нито за нас мирните граждани. Дойдат ли фуражките на власт след Императора, ще заобикалят със стотици километри!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното