Свързани новини

23.06.2021 18:06

30 млн.лв. повече и Домусчиев ще чисти Варна още 5 г.

Видян 6458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свързаното с братя Домусчиеви  и Титан дружество ЗМБГ най-вероятно ще чисти Варна и през следващите пет години, след като изпълняваше тази дейност от 2016 г. досега. Компанията е единствената, подала оферта в търга за възлагане на обществената поръчка на стойност 90 млн. лв. без ДДС или 108 млн. лв. с ДДС, обявен от местната администрация.
Тази стойност е с близо 30 млн. лв. повече от това, което Варна плащаше по последните си петгодишни договори за поддържане на чистотата в града. След 2016 г. събирането на сметта беше поделено между свързаните с братята Кирил и Георги Домусчиеви ЗМБГ и консорциум Варна 1 ДЗЗД. Общата стойност на обществената поръчка, която изпълняваха те, беше 61 млн. лв. без ДДС. Сега по всяка вероятност само ЗМБГ ще получи с 30% повече, за да събира приблизително същото количество боклук, което е събирала и през последните пет години.
Новият договор, който община Варна предстои да подпише, обхваща както събирането, извозването и депонирането на битовите отпадъци, така и зимното почистване на Варна. Сред задълженията, които ЗМБГ като единствен участник в търга за възлагане на дейността ще трябва да поеме, е организирането на система за автоматично събиране на отпадъците, като за целта ще трябва поетапно за подмени контейнерите за събирането им. Графикът за подмяната на съдовете обаче обхваща период от 18 месеца и е разделен на три етапа.
Като действителни собственици на дружеството ЗМБГ в Търговския регистър са посочени Марио Ташев, Камен Арсов, Иван Бучков и Даниела Славчева. Контролът върху компанията се извършва от две акционерни дружества - Директ инвест и Бул инвест груп 2009. Именно втората от тях е връзката с братята Домусчиеви, тъй като притежава акции във футболния клуб Лудогорец на Кирил Домусчиев.
Изпълнението на вече изтичащия петгодишен договор на ЗМБГ от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби