Свързани новини

23.06.2021 09:35

Прокуратурата даде Николай Малинов на съд за шпионаж

Видян 1928 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецпрокуратурата даде на съд за шпионаж председателя на политическа партия "Възраждане на Отечеството" и дългогодишен лидер на движение "Русофили" Николай Малинов, съобщиха от държавното обвинение. 


Малинов е подведен под отговорност за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна.


Шпионският скандал с Малинов е от септември 2019. г Разследващите обясниха, че са открили негова докладна записка, в която подробно описва как геополитическата ориентация на България може да променена от прозападна на проруска. Имало и конкретни стъпки как да стане това. В документа се описва и как ключови предприятия, които преди фалита на КТБ бяха под контрола на Цветан Василев, трябва да останат в руската орбита. Споменават се Виваком, оръжейният завод "Дунарит" и други.


Малко след като бе арестуван и пуснат под гаранция, Малинов бе в Москва, за да получи орден от президента Владимир Путин. Съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд, който разреши тогава на Малинов да напусне страната, стана първият български гражданин, санкциониран от Вашингтон заради данни за корупция.


В хода на разследването са проведени множество процесуално-следствени действия - разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск, изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства, събрани са относими към предмета на доказване справки и документи.


Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци