Свързани новини

22.06.2021 16:20

Служебният МС да вземе над 60 млн. лв. от Домусчиев за БМФ преди Магнитски да е разширен

Видян 20221 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните дни във висшите кръгове се говори, че американското правителство смята да разшири списъка Магнитски за България. Напомняме, че в доклада на Държавния Департамент на САЩ, публикуван дни преди изборите от 4 април у нас, редом с името на Делян Пеевски, фигурираше и Кирил Домусчиев. Според адвокати дружествата на бизнесмена и шеф на КРИБ масово се премятат в американски и други офшорни райони – примерно холандски като основната му фирма Хювефарма, а това е видно и от техните официални отчети. За да предпазим онези над 60 млн.лв., които Домусчиеви бяха осъдени да изплатят на държавата поради неизпълнени приватизационни задължения за Българския морски флот, е редно служебното правителство спешно да събере дължимите на хазната – т.е. на всички данъкоплатци, пари. Те са колкото избори и половина или например колкото над 600 линейки. След 2 месеца стават 2 години, откакто кой знае защо няма информация сумата от над 60 млн.лв. да е изплатена на хазната.
В този смисъл евентуалното подпомагане на нови политически проекти не би следвало да бъде спирачка за прибиране на огромните олигархични дългове.
Припомняме нашия текст по същата тема от миналата година, когато отсрочката явно беше дадена, понеже един от тогавашните вицепремиери беше много близък до КРИБ:
„Фирмата Кей Джи Меритайм Шипинг на братя Домусчиеви ( KG от имената им Кирил и Георги ) дължи 52 252 446 лв. без лихвите за закъснение от 10% годишно плюс основния лихвен процент на хазната като глоба за неизпълнени задължения по приватизацията на Българския морски флот, които няма официални данни да е платила, а това вероятно води и до наказателни лихви от 10% върху ОЛП или още 5,252 млн.лв. Интересно е, че в БМФ фирмата на Домусчиеви е в съдружие 70 на 30% с МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, т.е. с държавата, която кой знае защо не си търси парите в размера на коледните добавки за пенсионерите. По този повод е още по-интересно, че към края на 2018 г. груповите ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП СА ДРУГИ 3,412 МЛН. ЛВ., А ЗА ОСИГУРОВКИ КЪМ НОИ - ОЩЕ 352 000 ЛВ. Отделно, задълженията към


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Иван Якимов 24.06.2021 08:48

    АКО ВРЕМЕННИЯТ МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА НЕ ИЗИСКА НЕЗАБАВНО ТЕЗИ 60 МИЛИОНА ОТ ДОМУСЧИЕВ, СТАВА СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТО НЯМА ДА МУ БЪДЕ ПРОСТЕНО! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ, ПО МЕДИЙНИ ИНФОРМАЦИИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДОМУСЧИЕВ КЪМ ДЪРЖАВАТА СА МНОГОКРАТНО ПО-ГОЛЕМИ, И ТОВА ИЗГЛЕЖДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ОПРАВДАНИЕ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО. ИЗВЕСТНО Е, ЯЕ НИЩОПРАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

  • 001 Щом е за реклами и ние имаме какво да предложим: 23.06.2021 04:26

    Доставки, много изгодно на пернишки биоморкови, садени на двора на металодобивния комбинат.От кокса и сгурията, морковите избуяват като пощурели. Предлагам и марулки,копър,керевиз, кукуруз,щавиняк и магданоз, садени буквално на Орлов мост, поливани с чистата водица от еко реката "Перловска". Имам и специален внос чернобилски бранд,лешници и мушмули и руколаааа, чудесен чойс за дълголетни тъщи.Много изгодни цени. Търсете ме на "Женския Пазар" след 14 часа, вторник и четвъртък, на сергията за вълнен чорапи, прежда и печурки на баба Цура Цачева.Питайте за господин Копоев, оня с "хайдушките мустаци".Тя ме знае.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и