Свързани новини

22.06.2021 12:13

172 000 000 лв. опрости НАП на олигарха Ковачки – елит на нацията

Видян 21399 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямото единично ужилване на хазната с източване на ДДС е 172 милиона лева – това е сумата на отписаните като несъбираеми задължения на дружества с консултант Христо Ковачки. Това гласи информация на Националната агенция по приходите (НАП), предоставена на EURACTIV България по Закона за достъп до обществена информация. НАП не е пресметнала как фирми от кръга на същия бизнесмен трупаха джакпот от т.нар. „студен резерв” за енергийната система при последните правителства, който едва ли отстъпва по стойност, а това е плащане за нищо – той не е и не може да бъде произведен от тях. Но пък горят боклука на италианската мафия противозаконно, а срещу тези фирми кой знае защо няма никакви санкции.

Връщаме се на данъците...Общо 51 милиона лева от цялото задължение са главница от несъбран ДДС, 80 милиона лева са лихви. Отделно срещу същата фирма има задължения по Закона за корпоративното подоходно облагане в размер на 41 милиона лева. Фирмата е заличена, а вземанията за 172 милиона лв. са отписани като несъбираеми от НАП през 2018 г. Ако бяха събрани, тези пари щяха да стигнат за построяването на два национални стадиона и близо 90 големи детски градини.

НАП запази името на фирмата – бушон за ДДС измами в тайна, но проучването на медията в съдебните регистри показа, че става дума за Интернешънъл маркетинг импорт експорт ЕООД. Това е фирмата, която е основна част от наказателното дело за източване на ДДС срещу енергийния бос Христо Ковачки.
През 2010 г. журналистите бяха удивени как родилка и едномесечното ѝ бебе са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.06.2021 15:06

    Не разбирам за толкова години вече 32 как този народ не разбра... ЗАЩОТО МРАЗИТЕ ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ.Мразите ги защото не търпят крадци и предатели.

  • 001 Anonimen 22.06.2021 11:33

    Значи и този измамник е пестил от данъци като е давал подкупи, същата ситуация както и с Божков ! Това не е държава и политиците ни не са политици а измамници,крадци и рушветчии ! Отврат, гнус ! Народа мизерства, а избраните от него управляващи го "чукат където го гепят" ! Не разбирам за толкова години вече 32 как този народ не разбра, че комунетата го преебават чрез ГЕРБ,БСП,ДПС и гнусните патриотични измамници, все шайки които БКП създаде за да управлява и краде чрез тях ? Осъзнайте се най-после бе ОВЦЕ, осъзнайте фактът, че БКП ви клеца яко където и да се "мушнете", клонингите и ви намират и ви сдъвкват !Измамници като Борисов, Ковашки, Божков и онези от "Магнитски" трябва да търкат наровете в затвора до живот, имуществото им прибрано в полза на държавата заедно с парите им по банките у нас и по света, това е начинът да се превърнем в БЯЛА държава, а не в ОВЧА кошара както сега ! Забравих за онова крадливо копеле Вл.Горанов наглецът който си купи и офиси наскоро за над 700 хил., той трябва да лежи ДО ЖИВОТ и да остане гол като хлебарка мръсникът крадец !

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се