Свързани новини

21.06.2021 18:02

Знаех за офшорките на политици и магистрати: Цацаров

Видян 9950 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът сезира службите да огласят доказаните недекларирани сметки и имоти в чужбина на 38 големци, от които 27 магистрати и 11 политици. От офиса му уточняват, че го прави за пореден път. "Справките за имотите и сметките в чужбина на хората от властта не съдържат доказателства, те съдържат само оперативни данни, чийто източник дори не е посочен", заяви пред 24 часа бившият главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Така той не отрече, че е получил съответната информация, както и че не е предприел нищо след това. Всъщност, проблемът е, че недекларираните сметки и имоти са факт и има престъпления на големци по закон. Не се иска мнение, а действие от магистратите. Повод за коментара са думите на президента Румен Радев и на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че прокуратурата още от времето на Цацаров (19.07.2019г. ) не казва какво е направила с информацията от проверката на хората от властта, за които е било установено, че имат сметки и имоти в чужбина, които не са декларирали по надлежния ред в България и подлежат на санкции.
Припомняме, че преди дни Рашков обяви пред Сашо Диков по Евроком, че държаното обвинение от 2019г. разполага с данни за 78 лица от властта с укрити авоари в чужбина, но го премълчава. „ Има даже член на ВСС в групата. Прокуратурата е длъжна да вземе мерки по отношение на тези лица, както и да публикува кои са. Приключила е проверката за 38 души от 78– магистрати (съдии, прокурори) и политици. Имената са във ВКС. Оттогава и до ден - днешен не знаем какво е предприела, предприела ли е нещо изобщо, защо не се информира обществеността тази институция. Включително е налице и имущество в офшорки. Всички тези неща са изяснени, но не са публикувани”, посочи  шефът на МВР.
В опит да опровергае казаното от служебния вътрешен министър, Цацаров посочи, че списъкът никога не е бил от 77-80 души. "Има две справки, които съдържат информация за общо 38 лица, заемащи висши публични длъжности. Ако има друг списък, той не е бил изпращан до мен докато съм бил главен прокурор. И освен това нито списъците, нито проверките по тях са възлагани на МВР. Следователно, вместо загадъчното “знам, ама няма да кажа” е по-добре на моменти да се замълчи. Който твърди, че аз или колегите ми сме прикрили имена с определена цел, просто лъже", твърди бившият главен прокурор.
 „Немалка част от информацията за укрити сметки в чужбина дойде с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 До Anonimen 21.06.2021 18:44 21.06.2021 19:34

    "...През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави - само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия - на 31-во място, Унгария - на 30-о, Полша - на 33-то, Румъния - на 41-во, Южна Корея - на 34-то. След това се оказва, че България катастрофално се е срутила в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. - на 58-о и няма никакви шансове да стигнем някогашното равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад...." Когато капитализмът удари, как човешкият капитал линее Васил Проданов https://trud.bg/article-5189904/

  • 003 Адв. Емил Василев 21.06.2021 19:31

    Адв. Емил Василев: Позор за България! Гонят майка на 9 деца, вдовица на офицер Гонят майка на 9 деца от ведомствен апартамент на министерството на отбраната в столичния квартал Люлин. Става въпрос за г-жа Светла Данаилова вдовица на офицер, починал при трагични обстоятелства преди няколко години. Това е най-многодетното семейство на офицер в цялата история на българската армия от 1878 година досега. Изхвърлят я с обяснение, че НОРМАТИВНАТА УРЕДБА не позволявала вдовица на български офицер с 9 деца да остане във ведомствен апартамент, нищо че редовно си плаща наема. Заповедта за изгонването е подписана от големия български патриот Красимир Каракачанов и в момента се изпълнява от служебното правителство. По този повод искам да кажа на всички тия шапкари ГОСПОДА, ВИЙ СТЕ ИДИОТИ. Държава, която не може да осигури майка на 9 деца поне един апартамент под наем НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА. Срам ме е от собствената ми държава. Срам ме е, че съм българин. Позор за България!

  • 002 Anonimen 21.06.2021 18:44

    Абе тая медия "19 минути" на комунистите ли е ? Защото анкетата им за изборите показва точно това ! Как може БСП да води след като почти целият народ е отвратен от тяхната опозиция и кражбите им за 70 г. участие във властта ? Само комунета ли четат тази медия, че водят ? Ще трябва изглежда да не влизам повее тук !

  • 001 Тихомир Томов 21.06.2021 18:26

    Цацата е готов за ръководител на Ордена на Йезуитите .......................

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби