Свързани новини

21.06.2021 18:02

Знаех за офшорките на политици и магистрати: Цацаров

Видян 9458 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът сезира службите да огласят доказаните недекларирани сметки и имоти в чужбина на 38 големци, от които 27 магистрати и 11 политици. От офиса му уточняват, че го прави за пореден път. "Справките за имотите и сметките в чужбина на хората от властта не съдържат доказателства, те съдържат само оперативни данни, чийто източник дори не е посочен", заяви пред 24 часа бившият главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Така той не отрече, че е получил съответната информация, както и че не е предприел нищо след това. Всъщност, проблемът е, че недекларираните сметки и имоти са факт и има престъпления на големци по закон. Не се иска мнение, а действие от магистратите. Повод за коментара са думите на президента Румен Радев и на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че прокуратурата още от времето на Цацаров (19.07.2019г. ) не казва какво е направила с информацията от проверката на хората от властта, за които е било установено, че имат сметки и имоти в чужбина, които не са декларирали по надлежния ред в България и подлежат на санкции.
Припомняме, че преди дни Рашков обяви пред Сашо Диков по Евроком, че държаното обвинение от 2019г. разполага с данни за 78 лица от властта с укрити авоари в чужбина, но го премълчава. „ Има даже член на ВСС в групата. Прокуратурата е длъжна да вземе мерки по отношение на тези лица, както и да публикува кои са. Приключила е проверката за 38 души от 78– магистрати (съдии, прокурори) и политици. Имената са във ВКС. Оттогава и до ден - днешен не знаем какво е предприела, предприела ли е нещо изобщо, защо не се информира обществеността тази институция. Включително е налице и имущество в офшорки. Всички тези неща са изяснени, но не са публикувани”, посочи  шефът на МВР.
В опит да опровергае казаното от служебния вътрешен министър, Цацаров посочи, че списъкът никога не е бил от 77-80 души. "Има две справки, които съдържат информация за общо 38 лица, заемащи висши публични длъжности. Ако има друг списък, той не е бил изпращан до мен докато съм бил главен прокурор. И освен това нито списъците, нито проверките по тях са възлагани на МВР. Следователно, вместо загадъчното “знам, ама няма да кажа” е по-добре на моменти да се замълчи. Който твърди, че аз или колегите ми сме прикрили имена с определена цел, просто лъже", твърди бившият главен прокурор.
 „Немалка част от информацията за укрити сметки в чужбина дойде с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 мафия на върха 23.06.2021 11:38

    А дали укриването на списъка с тайни офшорни и др.сметки от Цацаров не е и защото и той и жена му са в него? Как този рафиниран престъпник-масон е още на тази висша държавна позиция и точно той ли ще бори корупцията с пълното затъмнение и потулване вместо разкриване?!

  • 008 Anonimen 22.06.2021 09:58

    До 005..Пич да си прочел в изказът ми, че искам ГЕРБ да води ?? Написал съм "комунисти", което означава, че се отнася за всички комунета, а ти явно още не си осъзнал, че ГЕРБ са комунисти от най-твърдите, лошо говори за теб пич много лошо ! Бих искал да ми разясниш думата "айдици-антикУманист" която си написал, че уж познавам българският език добре, но такава дума не съм чувал до сега !

  • 007 затвор 21.06.2021 22:40

    Оказва се, че управляващите и правораздаващите ни са престъпници, облагодетелствали се от високата и добре платена служба за нерегламентирани и незаконни доходи, укрити в чужбина. А Цацаров просто ги прикрива и ги прави зависими. За това нито сме правова държава, нито управляващите работят за народа си, а корупцията процъвтява все по-успешно. Цацаров да бъде разследван и съден, престъпник масон работил против държавата и народа си в собствен и частен интерес!!!!

  • 006 До 003 Адв. Емил Василев 21.06.2021 19:31 21.06.2021 21:44

    Ако имахме поне някакви зачатъци на нормална държава и ако изнесените дани от Вас са реални, на г-жа Светла Данаилова вдовица на офицер, починал при трагични обстоятелства , майка ГЕРОИНЯ с ДЕВЕТ ДЕЦА, държавата ТРЯБВА да и ПОДАРИ не един а 3 тристайни апартамента подарък и да и изплаще специална помощ и максималната за страната пенсия от минимум 1440 лева!А не да я тормозят да плаща наем и да я гонят от апатрамента! А този бездушен бюрократ, които е разписал нареждането за изгонването и, би трябвало да бъде осъден най-строго за воено престъпление срещу държавата!

  • 005 До № 2 21.06.2021 21:34

    Ти кой искаш да води, ГЕРП ли ? Щото те са най-големите айдици-антикУманисти ли?

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се