Свързани новини

21.06.2021 15:00

Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно: Бойко Рашков

Видян 1762 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред БНР, че подслушването в периодите на протестите срещу правителството миналото лято - на политици и на други граждани, е вървяло почти денонощно. Освен това, полагането на извънреден труд от служителите е било платено за разлика от други случаи."Работили са почти денонощно, без почивен ден - толкова много са били наблюдаваните граждани. С много извънреден труд, който чрезвичайно е бил заплатен тогава, друг път не са получавали такова в сравнение с периода на разгара на протестите", коментира той в предаването Неделя 150.
За това, че е имало подслушване, съобщи неотдавна самият Рашков. Обяви, че инициативата за това е на прокуратурата, която е сметнала ,че упражняващите конституционното си право да протестират, като се позовават на законов текст, който се отнася за престъпление против републиката. Обяви, че това е станало по нареждане на прокурор, чието име обяви, че ще спести в момента.
По повод друга изнесена от него информация в петък вечер - че прокуратурата има данни, които не оповестява, за хора от съдебната система, политици, от изпълнителната власт и кметове, които имат недекларирано имущество в чужбина, той посочи, че тя нарочно държи тези данни. Според него една от възможните причини е да не си създава неприятности със силните на деня, а другата е, че такива хора са силно уязвими и лесно манипулируеми и "могат да извършват много неща под диктовка". Даде пример, че ако има данни за съдия, то той би решил дело по начин, по който му кажат началниците, за да не се даде гласност на случая му. Висшият съдебен съвет има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор неслучайно, посочи още той. "Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия."


Снимка: БГНЕС


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 изроди 21.06.2021 22:29

    За това Бойко и Сачева нямат пари за пенсии и заплати, защото ги дават за двойно заплатен извънреден труд за нерегламентирано подслушване на неудобните на властта. Съд и наказание за престъпленията на управляващите от хунтата на Борисов!!!

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния