Свързани новини

21.06.2021 13:46

Българите, които почиват в Гърция, не трябва да се притесняват: Стела Балтова за Музенидис травел

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не става въпрос за фалит на „Музенидис травел“, българите, които почиват в Гърция не трябва да се притесняват. Това каза министърът на туризма Стела Балтова в интервю за предаването „12+3“ по БНР по повод случая с голям гръцки туроператор, който обяви, че спира временно да работи. „Ситуацията с „Музенидис травел“ се оказа, че не е от вчера. Този процес с неговото състояние очевидно върви от доста време. Няма фалит и не трябва да се мисли в тази посока. Още миналата седмица, когато имахме информация за това, подготвих едно писмо до министъра на туризма на Гърция и след това разговарях по телефона с него, за да получа информация за състоянието на компанията“, посочи министър Балтова.


По думите ѝ не се касае за фалит. „Следим много от близо случая, но и не е стабилна ситуацията. В Гърция фирмата има застраховка, но няма гаранционен фонд. Министърът на туризма на Гърция ме увери, че всички българи, които понастоящем почиват в Гърция, не трябва да се притесняват. Те ще довършат спокойно почивката си и ще бъдат извозени до дестинацията, откъдето са дошли. Нещата са много спокойни. Непрекъснато следим ситуацията. При необходимост и това, което е възможно от наша страна, ще подходим отговорно и с адекватна реакция“, заяви тя.


„Към момента, по информация на българския офис на компанията, са прекратени за няколко дни записванията и резервациите и пътуванията. Явно те очакват, че ще има някакво финансиране, за да може да поемат проблема. Силно се надяваме, че няма да има засегнати наши туроператори и се надяваме да бъдат евентуално заплатени разходите, които са направени“, уточни Балтова.


На въпрос дали Министерството предвижда мерки за българите туроператори, Балтова заяви: „Това са частни субекти, които имат помежду си договори. Ще следим обстановката и как ще се развият техните отношения". „Ние сме достатъчно отговорни и ще предприемем адекватна реакция, ако се наложи. Разговаряла съм с всички възможни лица, от които може да се получи информация, която да ни помогне на мен и на институциите в България да вземат правилното решение“, допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху