Свързани новини

20.06.2021 19:33

Ананиев е за прокурор, вади тайно инфо незаконно: Финансовият министър

Видян 3662 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият финансов министър Кирил Ананиев е нарушил закона и прокуратурата трябва да се самосезира, заяви министърът на финансите в служебното правителство Асен Василев в интервю за Нова тв. Той визира изнасянето на информация за фирмата на шефа на НАП Румен Спецов, когато бившият финансов министър попита бил ли е новият шеф на НАП "спец по източване държавната хазна", като е прехвърлил фирма със задължения на друг човек преди ревизия, за която е бил предупреден. "Проверил съм данните, няма никакво нарушение. Ако има проблем, ще се вземат мерки, но аз не очаквам да има. Има раздухване, набеждаване на хора без никакви факти", заяви по този повод Василев.


"За мен беше огромен проблем как господин Ананиев, примерно, е взел някакви номера на вътрешни проверки и така нататък, до които даже аз, като министър, нямам достъп, защото има данъчно-осигурителна тайна, и прокуратурата е една от малкото институции, която може да вземе достъп. Та, как точно е получил тази информация и кой точно е нарушил закона, какво престъпление е направил, за да я изнесе?", продължи министърът.


На въпрос нарушил ли е в тази връзка Ананиев закона, той отговори с "абсолютно". Попитан дали призовава прокуратурата да се самосезира, той отвърна утвърдително.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 21.06.2021 14:55

    До 003. Пич ти сещаш ли се кой допусна ДПС да бъде регистрирана като като партия въпреки, че е на етническа и верска основа и законът не разрешава регистрация ? Ти си най-смешното комуне което се опитва да се изхрачи върху ИТН и Слави ! Вие гнусните комуняги които направихте България бедна и мизерна днес търсите вина във всеки който ви е пречка към властта,НЯМА да стане вашата ! Народът няма да позволи повече комуняги да го крадат и мачкат, вие сте наследници на пияни шумкари и обирджии на мандри , както всички шайки създадени от БКП за разединение на българите - ГЕРБ,ДПС,БСП и разни крадливи и мазни патриотични глисти ! Спирайте да черните вие сте минало противно и гнусно !

  • 003 Георги Свиленски 21.06.2021 14:21

    По думите на Георги Свиленски, има основателни притеснения, че моделът ГЕРБ с подкрепата на ДПС може да бъде сменен с модела Трифонов с подкрепата на ДПС. „На г-н Трифонов му беше връчен мандата да състави кабинет – т.е. той имаше шанса да махне Борисов още на 15 април. Защо не го направи? Защото вероятно Слави Трифонов с гласната или негласната подкрепа на ДПС не искат промяна на модела. Когато внесохме предложението за мораториум върху концесии и сделки на правителството, нали си спомняте как извадиха от 100 кладенеца вода как не можело в четвъртък да се гласува, трябвало в понеделник или вторник следващата седмица? За да могат да бъдат раздадени концесиите и да бъдат направени назначенията събота и неделя“, припомни Свиленски. Георги Свиленски отбеляза също така, че ДПС са били тези, които в миналия парламент са подсказали на председателката от „Има такъв народ“ как да прекъсне заседанието и да саботират разглеждането на второ четене на предложението на БСП за преизчисление на всички пенсии. „ДПС са тези, които дават своята подкрепа – отзад, отстрани, никога явно, а този път я дадоха на Трифонов. Трябва да имаме едно наум“, коментира Георги Свиленски.

  • 002 съд и конфискация 21.06.2021 11:29

    Киро Ананаиев е част от ОПГ-то на хунтата и трябва да бъда съден за умело източване, кражба и злоупотреби с милиарди обществени средства в двете министерства, които оглозга и всичко за сметка на простосмъртните и нуждаещите се от здравни грижи. Не случайно и племеникът му е такъв крадец и престъпник като чичо си макар и със скромната свищовска дипломка, просто го е въвел и изпедепцал в тънкостите на кражбите и далаверите!!!

  • 001 Anonimen 21.06.2021 09:49

    Кирил Ананиев не само е нарушавал законите, но той е най-умелият крадец на пари, след като е бил министър или зам.министър на финансите в няколко крадливи правителства, а при ГЕРБ дори и здравен министър за да ги научи там как се краде и прикриват кражбите ! Кое крадливо правителство би назначило честен и отговорен специалист финансист - НИКОЙ, всеки ще назначи изпечен и умел крадец доказал се при други правителства ! Само Ананиев е запазвал местото си никой друг министър не е запазил местото си, изчезват пари, изчезват европейски пари, не се плащат данъци за стотици милиони които се прикриват, кой е виновен, може би портиерът на министерството, ако не е финансовият министър ? Ананиев е по-отговорен за кражбите дори от Борисов, защото той ги е знаел,разрешавал ги е и ги е пркривал ! СЪД и ЗАТВОР ДО ЖИВОТ, защото е работил против народа !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата