Свързани новини

18.06.2021 15:53

Много е лесно да събереш 20 души и да правиш циркове, не съм се извинявал: Кузманов

Видян 3355 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След нахлуването на Стъки и бойците му в Министерството на младежта и спорта, служебният министър Андрей Кузманов даде извънреден брифинг и заяви, че в най-скоро време – може би до понеделник – проверките ще са приключили и ще станат ясни много неща.


"Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията", каза Андрей Кузманов, предаде Медиапул.


"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 души и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана лошо", каза още министър Кузманов.


 "Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих г-н Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на "Пик" бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано, това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет", допълни той.


"Аз съм тук като експерт, в нито една партия не съм бил участник. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", каза още по темата Кузманов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Do 1 19.06.2021 17:28

    Г-н министърът e просто един бивш спортист (:

  • 001 Anonimen 19.06.2021 15:09

    Г-н министърът се появи твърде неподготвен,звучеше неубедително и злепостави по някакъв начин Кутев.Беше странна неговата изява,а циркът нат.н. стъки беше недопустим.Наистина ли е толкова трудно да се провери кой колко е дал,кой колко е взел и дали това е станало законно?Ако за такива суми не може да се открие истината-има да чаааакаме да разберем къде са изчезналите милиарди.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат