01/02

Свързани новини

19.06.2021 07:00

Не спирайте финансирането за София: Фандъкова

Видян 2926 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Крайно несправедливо и неприемливо е решението за намаляване на средствата и проектите на София по Плана за възстановяване и устойчивост”, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Напомняме, че в няколко свои изказвания от последните дни служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че планира скастряне на парите за столицата.
Фандъкова посочи, че е обезпокоена от подобни планове по няколко причини.
„На първо място, защото проектите на София вече предварително са съгласувани с Европейската комисия, така че аргумент, че Комисията не би ги приела не съществува.
И второ, защото софиянци произвеждат най-голям процент от БВП в страната и са най-големите данъкоплатци за държавния бюджет”, посочи тя.


„Столичната община има готовност да започне строителството на разширенията на метрото през район Слатина до бул. Цариградско шосе и през район Подуяне още в края на тази година. Затова настоявам за гаранции за проектите на София, които софиянци заслужават”, посочи градоначалникът.
Заявила съм и на срещата при вицепремиера Пеканов, че отнемането на проекти и средства от София с мотив да се пренасочат към малки населени места е неприемливо. Реално и в момента столичани с техните данъци са най-големият донор на средства за инвестиции на държавата в страната”, аргументира се Фандъкова.
„Реконструкцията на трамвайното трасе по бул. Цар Борис III е един от най-големите инфраструктурни проекти, по които работим в момента с осигурено европейско финансиране. До момента работата се движи по график, въпреки дъждовното време в последните дни. Има готовност да започне монтажът на релсите, което ще стане при сухо време.  На 20 юни възстановихме движението по локалното платно на бул. Македония и сега ще започнем работа по северното. Също от неделя започва демонтажа на релсовия път по ул. Алабин между бул. Христо Ботев и ул. Лавале", отечете още кметът.

Снимки: Аделина Ангелова


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.06.2021 13:41

    Ама не ги намалявайте, недейте, женага има план за крадене, идват избори, трябва да крадем за герб, не намалявайте парите, хората са свикнали на пачки с по 500 евро, проявете разбиране! ДОЛНА КРАДЛА ФАНДЪКОВА!

  • 002 Aдаскал Самоковлиев 19.06.2021 13:01

    Че малко ли ти бяха кражбите досега ма, Мършо ФанДУПкова? За още милиони ли ламтиш, в двата метра ли ще ги занесеш ма?!

  • 001 затвор и конфискация 19.06.2021 11:43

    Иска и се на нефелната менте кетица да продължи да краде столичани с милиарди и да пълни сметките и чекмеджетата на шуробаджанашките престъпници на чело с началника си Мутрата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион