Свързани новини

18.06.2021 17:27

Не е спазено правилото, когато мишената не е нормална, да не се изпълнява задачата: Бивш военен пилот за падналия МиГ-29

Видян 2752 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не са били спазени мерките за безопасност при учението край Шабла, при което загина пилотът на падналия МиГ-29 . Не е спазено правилото, когато мишената не е нормална, да не се изпълнява такава задача. По данните, които имам, мишената е била със скъсан парашут и е започнала да пада с голяма скорост, което затруднява прехващачите". Коментарът направи пред БНР бившият военен пилот Величко Дерузов, като обясни, че информацията, според която прави изводите си, е от медиите.


Той обясни, че е имало възможност да се реагира веднага на неизправната мишена:


"В командния пункт, където се води учението, самолетите и целта се следят, за да може да бъде насочен прехващачът към нея".


Величко Дерузов изказа увереност, че при всички случаи ръководството на учението е видяло това, но няма обяснение защо не е прекратило полетите:


"Явно ръководството на учението е искало да се докаже пред натовското командване".


Той подчерта, че броят на часовете на полети, които правят военните пилоти, е много недостатъчен:


"В момента нашите летци нямат стабилна подготовка за полети над море - денем и нощем".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen2 20.06.2021 13:39

    а дали не крият нещо... "приятелски огън" ...?! Имало ли е в залива прехващачи или каквито и да е военни кораби- ПВО, които биха могли да свалят самолета...?

  • 001 Anonimen 19.06.2021 09:44

    А какво стана с черната кутия намериха ли я ? Черно море е един гьол сравнение с океаните по дълбочина и площ в които падат самолети, нашите военни "специалисти" още не могат да намерят тази кутия или "Миг"-ът е нямал такава ! Всяка черна кутия издава сигнали които се прихващат поне месец, а може би не искат да се намери защото може да разкрие неприятни за шефовете неща ? Самолетът се е самовзривил според мен и е изчезнал така изведнъж без да подаде никакъв сигнал за помощ или за авария ! Ако оня търбух бившият Министър от "патриотичните мекерета" беше закупил Грипените, а не нарисувани на лист американски 40-годишни тарги, днес този наш пилот щеше да бъде жив, Бог да го прости !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на