Свързани новини

18.06.2021 11:56

Стъки и състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта

Видян 7018 пъти | Коментари 8
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група състезатели по ММА са влезли групово в Министерството на спорта. На място има полиция и жандармерия.

"Има сигнал до полицията, но няма напрежение", обявиха от пресцентъра на МВР.

Оказва се, че председателят на федерацията Станислав Недков-Стъки  е искал да говори със служебния министър на спорта Андрей Кузманов.

Припомняме, че в последните дни между служебното правителство и ММА федерацията прехвърчаха искри след обвиненията, че бойците са получавали пари за "политическа дейност".

Преди ден бившият ММА боец и кандидат за президент Станислав Недков - Стъки предизвика скандал, след като инсценира нахлуване в студиото на Нова телевизия, което е невъзможно да стане без да го пуснат, докато водещият Виктор Николаев водеше разговор с говорителя на правителството Антон Кутев.


Недков успя да се срещне с Кузманов, след което заяви, че бюджетът на федерацията по ММА за тази година е 180 000 лева, а за годините на своето съществуване федерацията е получила общо 800 000 лева от държавата.


Преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Според тях Министерството на младежта и  спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки. "Не само, че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, че т. нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране", заяви Антон Кутев.


 Стъки се закани, че ще заведе дело срещу говорителя на правителството и заяви, че спортният министър му се е извинил.

 След напускането на бойците, служебният министър на спорта Андрей Кузманов даде извънреден брифинг и заяви, че в най-скоро време – може би до понеделник – проверките ще са приключили и ще станат ясни много неща, предаде Медиапул.

"Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията", каза Андрей Кузманов.

"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 души и да правиш циркове. ММА бойци, на едното


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 18.06.2021 13:07

    Станислав Недков, все взе за Макрон, но само с въртене на бабички не става!

  • 002 Anonimen 18.06.2021 13:05

    Природен закон - Като онождаш баби, полудяваш!

  • 001 Anonimen 18.06.2021 13:00

    Тоя геронтофил Стъки, до кога ще го търпят?

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.