Свързани новини

17.06.2021 16:50

381 064 лв. държавна пара за вилата на Гешев

Видян 2946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За общо 48 204 лв. с ДДС бюджетни пари е обзаведена ползваната от главния прокурор Иван Гешев държавна вила в резиденция Бояна, става ясно от отговори на МС по отправени запитвания от Свободна Европа. В средствата са включени поръчкова кухня, битова техника и мебели. Откроява се покупката на мултифункционален охладител за вино за 3249 лв..Разходите за подобна покупка според юристи не са “присъщо-необходими”.
Темата с държавното обслужване на частния живот на главния прокурор беше повдигната още през август м.г., когато Гешев беше попитан дали след избирането си на поста се е нанесъл в правителствената резиденция Бояна. Тогава той частично потвърди информацията, отговаряйки само, че живее в държавен имот. Без да каже кой е имотът, Гешев коментира, че “от този храст няма да излезе заек”.
Още м.г. 2 независими източника, пожелали анонимност, свидетелстваха пред Свободна Европа, че главният прокурор се е нанесъл в Дом 5 от правителствения комплекс в Бояна.
За да обитава резиденцията, Гешев плаща по 100 лева на ден, което прави наем от около 3100 лева месечно. Според данните, предоставени от служебното правителство, Гешев се е нанесъл в резиденцията на 29 юни 2020 г. Непосредствено преди това в Дом 5 са направени мащабни ремонти. Общата им стойност е 333 860 лева показват получените от Свободна Европа документи. За подобна сума може да се купи голям апартамент в центъра на София.
Ремонтните дейности са продължили около три седмици. Започнали са на 26 май 2020 г. и са приключили на 16 юни. Точно 13 дни преди Гешев да се нанесе в Бояна.


Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец