Свързани новини

17.06.2021 14:42

Градус завежда искове заради „политически и медийни атаки“, Трейс се провали в същото

Видян 6128 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искове и сигнали за милиони, завеждат Градус АД и бизнесменът Иван Ангелов заради "накърняване на имиджа на компанията и обезценяване на пазарната ѝ стойност", става ясно от официално съобщение, предаде бТВ. Не е ясно по какви причини става това, след като шефът на фирмата се самоуличи, а борсовите справки и собствените му отчети показаха истинността на изнесеното. Това трябва да предизвика и прокурорски разследвания - най-малкото за случая с 12 т фурми за десетки милиона лева, по които се оказа, че единственият съществуващ документ е командировъчно на министър Караниколов, при това направено със задна дата - т.е. нередовно. Търговията с акциите на Градус със спад пък беше за скромните 12 000 лв. на фона на стоте милиона емисия. Припомняме, че подобни закани навремето отправяше Трейс, след като небрежното й пътно строителство причини смъртта на 20 души при Своге. Заведе дела и ги изгуби - справка крушението срещу общинския съветник Иво Божков.


Действията идвали като отговор на изказаните на заседания на комисията по ревизия в 45-ото НС твърдения за връзка между тях и предишната власт. Бизнесмените Светослав Илчовски и Павел Стоименов директно посочиха Ангелов като човек, който използва протекциите си, за да държи под контрол земеделието и храните. По-нататък в отговор самият Иван Ангелов даде показания за лична помощ от страна на властта за прекарване на стоките му през турската граница, след като е имало митническа забрана, което, разбира се, е незаконно. Изпусна се, че е продал и "дарението" на 12 т фурми, като каза, че е извадил добра печалба от него. Илчовски заяви и че първоначалното борсово предлагане на Градус е било на изкуствено завишена цена, което е ощетило пенсионните фондове, които са купили акции. И това се доказа чрез отчетите на самата компания.


Според фирмата това са „безпрецедентни политически атаки“.


Сега Градус сезира КФН за „невярна и подвеждаща информация от Светослав Илчовски и определени други лица относно Градус АД и цената на неговите акции“, като това може да доведе до 5 млн. лева глоба. Фирмата е завела и иск за обезщетение за неимуществени имуществени вреди в размер на 10 млн. лева. Напомняме, че КФН се управлява от бившия шеф на НАП Бойко Атанасов, след това зам.на клиента на прокуратурата Вл. Горанов - двамата превърнаха приходната агенция в бухалка за преследване на неудобни бизнесмени, докато в същото време не се

 
 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева