Свързани новини

16.06.2021 14:06

БНТ и КЗК бойкотираха срещата при Минеков

Видян 2710 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой от КЗК и БНТ не се яви на срещата под надслов Държавата и медиите, която бе инициирана от служебния министър на културата Велислав Минеков.


Въпреки че бе специално поканена и въпреки че към нея се очакваше да има доста въпроси, шефът на Комисията Юлия Ненкова не присъства и не изпрати свой представител на дискусията.


Ведомството й бе поканено да участва в панела Собственост и концентрация на медиите. В него бяха обсъдени проблемите на медийната среда, довели до пропадането на България до 112-о място в света по свобода на словото, ролята на КЗК в този процес, непрозрачният начин за придобиването на множество телевизии, радиа, вестници и сайтове през последното десетилетие и т.н.


Напомняме, че шефът на антимополната комисия е майка  на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. В нейния мандат КЗК стана известна с няколко изключително дискусионни доклади и решения, свързани с медийния пазар. Връх на тези решения бе отказът на ръководения от Ненкова орган да разреши на вече покойния чешки милиардер Петр Келнер да придобие медийната група на Nova. Този отказ бе последван от почти светкавично разрешение същото да бъде сторено от считания за приближен до партията на Бойко Борисов български бизнесмен Кирил Домусчиев.


Въпреки че също бяха поканени, от дискусията отсъстваха и представители на БНТ.


Обществената телевизия дори не изпрати и журналистически екип, който да отрази събитието. Човек от ръководството на медията бе предвидено да участва във втората част на дебата, озаглавена Прозрачно публично финансиране на медиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.06.2021 12:28

    Не случайно на обслужващата Мутрата Юлия Ненкова и майка на вечно превъзбудения наглец дребния Ненков преждевременно и подновиха мандата! Тази корумпирана женица бая е захлебвала още в СО и продължава да вършее по такива комисии като КЗК. Да не забравя, че вечно дерибействане и лапане няма...

  • 002 Anonimen 16.06.2021 15:27

    Ами то е преди всичко въпрос на възпитание.Някои трудно се примиряват с факта,че държавата,институциите не са им бащиния. Ние пък дружно да бойкотираме ГЕРБ!

  • 001 Anonimen 16.06.2021 14:39

    Шебеците от ГЕРБ сега ще бойкотират всяка изява или среща, това гнусен прайд ГЕРБ трябва да бъде изтребен до крак ! Мръсни долни комуняги, за тях само цианид !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат