Свързани новини

15.06.2021 11:00

Намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила: Янев

Видян 3721 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Колкото повече работим и се заравяме в съответните сектори, намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила”, заяви премиерът ген. Стефан Янев по време на пресконференция за работата на служебния кабинет за 1 месец.
"Реалистичната картина показва нещо, което може да наричаме корупция, маскирана в благовидна и законосъобразна форма. Публичен сектор, икономика, селско стопанство, за съжаление дори култура и образование са обрасли с подобни негативи, които ние трябва да показваме на първо време на гражданите, и след това да ги решаваме по правилен и прозрачен начин", категоричен бе той.

„Застанали сме пред вас с вицепремиерите и някои от министрите от служебния кабинет и ще се опитаме да брифираме по отделни ресори по това, което е намерено и констатирано, както и с какви мерки и политики предлагаме да се излезе от ситуацията и да върнем някакво усещане за нормалност. Един от министрите, които присъстват тук, стана известен с метафора на това, което заварихме, затревените и източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите сектори“, допълни  премиерът.
Основна задача на служебния кабинет остава подготовката на изборите на 11 юли.
Янев обясни, че в отчета си предлага и политики, с които да се излезе от негативните ситуации, които са били констатирани до момента.

Пенсиите на 1 245 000 възрастни хора у нас ще бъдат увеличени с 5%. Добрата новина съобщи вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев по време на брифинга . Надзорният съвет на НОИ е взел решение, предстои правителствено постановление, обясни Донев.

Така пенсиите на 1 245 000 българи, отпуснати до 31 декември 2020 г., ще бъдат осъвременени, съобщи служебният вицепремиер.

Основната цел през този един месец бе насочена с грижа и с мисъл за гражданите. Още на първото си заседание МС прие решение за продължаване на добавката от 50 лв. за  2 088 000 пенсионери. Те ще продължат да получават добавката., каза Донев.

Продължава подпомагането на бизнеса и заетостта, каза вицепремиерът. И обясни, че мярката 60/40 ще бъде продължена.


Парите за България не са застрашени, те ще дойдат в рамките на тази година. 13% префинансиране от момента, в който нашият План за възстановяване бъде одобрен.

Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. 

Планът все още не е предаден, има малко забавяне, което по думите му се


 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 15.06.2021 22:38

    Валентин Вацев: "Политиците в България се борят за почетното звание "главен американофил" Политиците в България се борят за позицията "капо де тути капи", Вацев, откъде им мажат филИята е без значение.

  • 005 Яшар 15.06.2021 14:08

    До тъпото копеле с обоснованото предположение (Highly Likely) : а сърбеж около кафявата точка имаш ли ?

  • 004 подмяна не промяна 15.06.2021 12:42

    Завариха хаос и ще оставят хаос, излъгани надежди и пропуснати възможности! Когато се действа изборно, а не тотално приказките са излишни....

  • 003 OТЧЕ ВАШ 15.06.2021 11:23

    България беше богата страна, но превръщането и в Булгаристан през 1989 година замени градежа с грабеж, и всичко свърши !!!! Трагедията в Булгаристан вече е пълна и неотменима !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

  • 002 Anonimen 15.06.2021 11:13

    Имам обосновано (Highly Likely) предположение, основаващо се на поведението на „касичката“ Узунов на Тримореца и на меко казано екзотичните смени на полицейски началници, че на предстоящите избори за президент Радев ще е купувач номер 1 на циганските гласове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,