Свързани новини

14.06.2021 17:00

НАТО мести фокуса от Русия към Китай

Видян 1401 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Влиятелният британски Гардиън коментира срещата на американския президент Байдън с държавните глави от НАТО, на която беше и българският Радев, като преместване на фокуса на съперничество от Русия към Китай. На беседата в Брюксел, както обяснява Джейк Съливан – съветникът по националната сигурност в Белия дом и ключовата фигура в тази проблематика, „комюникето ще бъде с по-твърд тон от когато и да било” по отношение на КНР като „риск за сигурността”. Такъв беше лайтмотивът и на срещата на Байдън с Г-7, където бяха взети решения по икономическите измерения на същия проблем. 19’ няколко пъти писа, че очевидният стремеж на Вашингтон е да раздели все по-отчетливия съюз Русия – Китай. Сега това е важно за Байдън преди старта на срещата му с Путин, следваща в програмата му сбирката с НАТО. Все пак генералният секретар на Пакта Столтенберг обвини „руските агресивни действия” за „най-ниската точка на отношенията Москва – НАТО от края на Студената война” в дежурна реплика след изразената подкрепа за позицията антиКНР на САЩ.


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 OТЧЕ ВАШ 15.06.2021 12:22

    Все по-жалък става пуделът Радев с опитите си да баламосва на месното туземно население в кочината Булгаристан населението. Ония могат само да взимат, никога не дават повече от обещания и няколко бутилки уиски към мънистата за "съюзниците". Та нали именно те ни разрушиха ВПК, те ни наложиха да си унищожим ракетите! Скоро и във война ще ни вкарат Радевците и Борисовците чрез Триморските планове за война с Русия. Затова след Буда Амфетаминов Бухалков и ПУДЕЛЪТ РАДЕВ ЩЕ УТЕЧЕ У КИРЕЧА !!!!

  • 001 Поли от СИМИТЛИ 14.06.2021 17:22

    НАТО-то няма да ги спаси! Този гнусен триморски ренегат Радев си мисли, че ще остане ненаказан, заедно с останалите дебелочревни екскременти от 31-годишната туземна компрадорска буржуазия?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд