Свързани новини

14.06.2021 11:47

Да отпаднат лимитите за болници: МЗ

Видян 919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще настоявам да отпаднат лимитите”, заяви в МЗ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров по време на среща с ръководствата на НЗОК и БЛС. “На практика те са наказание за добре работещите болници”, посочи той.


“Искаме да ви представим една наша обща инициатива, за която вече сме разговаряли и дори имахме и подписан съвместен протокол. Инициатива, която е насочена към промяна модела”, обяви министърът. „Постигнали сме необходимото съгласие и искаме колкото може по-бързо да стартират преговори за промени в сегашния НРД, така че нещата, за които сме се съгласили, да започнат да стават факт. Някои от тях надявам се веднага, други ако е необходимо от началото на следващата година със следващия бюджет на НЗОК, но за да могат да бъдат факт тогава преговорите по тях трябва да започнат още сега”, заяви той. Така на първо място едно от нещата, за които Кацаров каза, че той най-много ще настоява, е отпадане на лимитите.


На второ място, министърът предложи да се обсъдят промени в цените на медицинските услуги. Според него трябва да се плати повече, където има повече дейности.


"Аз ще настоявам да се въведат коефициенти на цените на тези медицински услуги. Не е все едно дали човекът, когото лекуваш, е на 20 или на 90 години. Поставянето на дадена диагноза също е различно. Идеята на въвеждането на коефициенти е, за да има по-справедливо заплащане", обясни той.


По отношение на отпадането на лимитите и промяна на цените на пътеките това може да стане още следващия месец, каза още Кацаров.


На следващо място министърът  посочи предложението да се прехвърлят повече дейности от болничната помощ в извънболничната.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и