Свързани новини

14.06.2021 09:40

Г-7 наддава vs КНР за 3-ия свят с програма за трилиони

Видян 2743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Групата на 7-те най-развити страни в света през втората половина на 20-и век, известна като Г-7, завърши срещата си в британския Корнуол с решение да конкурира китайския проект за финансиране на държавите от Третия свят One Belt, One Road със свой със сложното название Build Back Better World (B3W). Да препостроим по-добър свят е възможен превод на формулата. Срещу трилиона долара, хвърлен от Пекин, Г-7 говори за „нужди от 40 трлн. долара”, но не споменава каква част от тях смята да похарчи. Китай досега работи по този проект в 167 държави, като в Европа над 3 млрд.долара по него взе само Сърбия за пътища, бърза железница и т.н.
Само напомняме, че български разпределител на китайските пари, насочени към евентуални проекти у нас, каквито не представихме, трябваше да бъде Българската банка за развитие. Поне публично единственият, който се знае ,че взе финансова помощ се оказа фирма на братя Домусчиеви – 150 млн. долара.

Според САЩ новата инициатива на Г-7 е връщане към правилата в световната политика.
Коментарът на отиващия си канцлер Ангела Меркел, която има мандат само 3 месеца напред е: „Не можем да седим и да казваме, че Китай ще го направи, а трябва да имаме позитивна адженда за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.