Свързани новини

11.06.2021 12:38

Не съм тук, за да оценявам качеството на българската прокуратура: Кьовеши

Видян 2005 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние обсъждахме процедурата, изяснихме критериите, не съм обсъждала дейността на българската прокуратура. Не съм тук, за да оценявам качеството на българската прокуратура, това не е моя работа, ние оценяваме дейността на европейските делегирани прокурори, заяви Лаура Ковеши в отговор на въпрос за срещите, които проведе в София. Тя заяви, че знае, че има много очаквания към европрокуратурата, и би трябвало да е така, за да се повиши нивото на защита и ефективността срещу финансови измами и възстановяване на средствата. Тези очаквания трябват да бъдат ограничени до юрисдикцията ни, посочи Кьовеши. А именно измами с ДДС измами, злоупотреби с финансови средства на съюза, пране на пари и организирана престъпност.


На въпрос дали има доверие на бг прокуратурата, от която трябва да получи логистична подкрепа за делегираните прокурори, тя заяви, че не става дума за доверие и за лични чувства, ние трябва да зачитаме закона по всяко време.


 Не съм имала срещи с други членове на правителството, освен в Министерството на правосъдието, и няма да коментирам конкретни дела. "Мога да правя оценки, когато пред мене е делото", посочи Кьовеши.



 Делата ще бъдат разпределяни между прокурорите на случаен принцип без човешка намеса, заяви Лаура Кьовеши. "Ще получаваме тези дела и те ще бъдат разпределяни към прокурорите за разглеждане и анализ на случаен принцип. Не знам дали прокурорите от България ще изпратят 10 случаи към европейската прокуратура. Имаме 15 постоянни състава и аз не знам дали тези 10 случая от България ще дойдат в състав, в който съм аз, или в друг. След това разпределяне, всеки постоянен състав трябва да разгледа случаите, но да се осъществява и надзор. Има надзираващи прокурори, които правят това", обясни тя.

Кьовеши допълни, че за ефективността на европейската прокуратура ще се съди по случаите, приключили с решения от съда, а не по броя на повдигнатите обвинения. Тя добави, че не обещава присъди за 1 или 2 години.
"Нямам краен срок, в който да обещая конкретни резултати, но нямам съмнение, че такива ще има", подчерта Лаура Кьовеши. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,