Свързани новини

10.06.2021 18:06

Фермите за норки на Градус се отървали от К19 тестове

Видян 2216 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По разпореждане на заместник-министъра на земеделието доц. д-р Крум Неделков Българската агенция по безопасност на храните затяга контрола върху фермите за норки.


Приета е програма за контрол и надзор на COVID-19 при норки, отглеждани за добив на ценни кожи в България за периода 2021-2022 г.


Основна причина за приемането на програмата обаче са констатираните пропуски в досегашния контрол върху фермата за норки в с. Маджерито, област Стара Загора. Тя е собственост на старозагорския бизнесмен Иван Ангелов, собственик на Градус. Във фермата се отглеждат над 120 000 животни. От създаването й преди 5 години срещу нея постоянно има протести и сигнали за нарушения, свързани с екологично замърсяване и нехуманно отношение към животните, но това по никакъв начин не попречи за просперирането на този бизнес. Предприятието не бе затворено дори когато в други държави бяха избити хиляди норки заради опасност от разпространение на К19 от животни към хора. Собственикът на фермата обаче успя да издейства работниците в нея да бъдат едни от първите ваксинирани в страната, наред с лекарите и медицинските сестри.


Проверката, разпоредена от служебния министър на земеделието Христо Бозуков, е установила, че през ноември миналата година от първоначално създадената програма за контрол и надзор на фермата е отпаднало задължението за ежеседмично изследване на трупове на животни за зараза с коронавирус. Тази промяна е направена само три месеца след приемането на програмата. Като мотив е посочено, че не били установени положителни проби на изследвани животни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 11.06.2021 10:00

    Тотален бойкот на бизнесмена-ром и на пилетата му "Градус" и на олиото му "Бисер" заради престъпните му и нечовешки деяния и корупционната му практика на най-високо ниво години на ред. Заради такива измислени и удобни бизнесмени страдат хората и останалите бизнеси

  • 003 Anonimen 11.06.2021 08:39

    Обикновен капитализъм, кака Милка!

  • 002 иВан Гог-ов 10.06.2021 21:43

    Давам дума, че повече няма да купя стока ,пиле или каквото и да е от "Градус"!!!!!!!! Заради тия мили норки от мен "Градус" СТОТИНКА НЯМА ДА ВИДИ!

  • 001 Кака Милка 10.06.2021 21:35

    Собственика на тези "ферми" си е сложил на душата огромен грях! Заради своята ненаситна жажда за пари,( ако имаше поне зачинки на човещина , би трябвало да проумее ,че няма повече никаква нужда повече да трупа, защото вече е толкова безбожно забогатял, че няма да може да ги изхарчи), се подлагат на такива ужасяващи зверски мъчения тези невини животинки. Това, което той допуска да се прави е ОГРОМЕН грях! Най-поресаващото за мен , най-отвратителното е, че май на абсолютно на никой не му пука за такива извращения от безчувственост и на пълна липса и на една капка милост, жалост, доброта. Защото,който няма милост към животните, той със сигурност няма милост и към хората! Ей така на някой да му стане поне малко жал за страданията тези невини животинки. Всички са се опулили и озъбили от алчност и само за тези ПРОКЛЕТИ ПАРИ са готови да извършват всякакви идиотщини и зверства за да ги докопат! Имам усещането,че вече не живея всред хора, а всред някакви зомбирани, бездушни, алчни и безчувствени меркантилни до пълна лудост античовеци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни