Свързани новини

10.06.2021 15:31

ЦИК: Има предложение от нова фирма за доставка на машини за гласуване

Видян 980 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Има ново предложение от фирма за доставка на машини за гласуване. Това е „Панов” ЕООД. Предложението тепърва ще се разглежда". Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов на редовния брифинг на Kомисията, предаде Нова тв.


Фирмата предлага доставка на до 5000 броя машини за гласуване. Според ЦИК обаче са необходими още само 1500.


По думите на Цветозар Томов ЦИК не е прекратила съвместната си работа със „Сиела Норма” и в момента се работи по финализиране на договора за осигуряване на машините, които са били необходими за изборите на 4 април.


Очаква се да стартира и процедура за софтуерно осигуряване и логистика. В следващите дни ще има яснота за доставката. 


„Преди дни от „Сиела Норма” представиха план-сметка на разходите за изпълнение на поръчка за доставка и софтуерно осигуряване, ЦИК има възражения по нея. Ще са необходими около 4 млн. за софтуерно осигуряване и 32 млн. за покупка. Ще искаме да бъдем обоснована всяка претенция”, заяви Томов.


„Подадените електронни заявления за гласуване в чужбина са 45 231. Най-много са в Турция, Великобритания, Германия и Испания. Близо два пъти по-малко заявления са подадени във Великобритания. Крайният срок е 15 юни", заяви Томов.


Според него причината за малкото заявления е, че хората там, където знаят, че така или иначе ще има секция, не са мотивирани да подават заявления. Те обаче дават възможност за образуване на предварителни списъци и не се налага подаване на декларации, че хората не са гласували на друго място.


Томов каза още, че следващата седмица Комисията ще покаже техническия образец и защитата на бюлетината. Ще бъде официално открита предизборната кампания. На 15 юни РИК ще назначат секционни избирателни комсии. Условията и редът на гласуване на карантинираните също ще бъде уточнен - в момента те са между 24 000 и 25 000. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 мутренски номера 10.06.2021 15:39

    Все по-ясно става, че предишната корумпирана и обслужваща хунтата на Борисов ЦИК е наливала безпроблемно милиони в бизнесмените на властта от Сиела, които сега извиват по недопустим начин ръцете на новата ЦИК и по всякакъв начин се опитват да съботират изборите на 11 юли. Тази фирма трябва да бъде априори недопускана в бъдеще за държавни поръчки!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в