Свързани новини

10.06.2021 18:06

Георги Панайотов: Пилотът на катастрофиралия Ми-Г-29 не е оцелял

Видян 1935 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пилотът на катастрофиралия в Черно море МиГ-29 не е оцелял. Това съобщи военният министър Георги Панайотов  в ефира на bTV, позовавайки се на информация от отговорните лица за издирвателната операция. 


„Новината не е добра. От командването на операцията по издирване и спасяване получихме данни и информация, съгласно която може да се заключи със сигурност, че майор Терзиев не е оцелял след инцидента. Искам да поднеса искрени съболезнования на неговото семейство. Майор Терзиев е герой за мен. За съжаление, изгубихме един много опитен пилоти професионалист“, каза Панайотов.


Сред намерените останки на падналия в Черно море изтребител е открит биологичен материал, който е предоставен за ДНК анализ, съобщи по- рано днес началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Открити са още част от спасително оборудване и отломки от машината.


Действията се насочват най-вече към намиране на черната кутия на изтребителя. Това е ключов момент, за да се анализират причините за инцидента, каза адмирал Ефтимов.


Продължават издирвателните дейности без прекъсване, каза от своя страна контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС.


„В момента сме в надпревара с времето. Първо е необходимо благоприятни метеорологични условия. Морската среда е агресивна и продължителният престой на черната кутия във вода не е желателен. Колкото по-бързо я извадим, толкова по-голям е шансът информацията в нея да бъде използваема“, каза той.


Фирми и организации от морския бранш са предложили безвъзмездна помощ за търсенето. 


Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза "Граф Игнатиево", изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел.


В издирвателната операция, която започна веднага след инцидента и продължава и днес, участват екипажите на корветата „Бодри“ и минен ловец „Цибър“, в готовност за използване са водолазен катер и вертолетите „Пантер“.


Морското дъно в района на инцидента се обследва със сонар и хидролокатор със страничен обзор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 10.06.2021 15:34

    Черните кутии би трябвало да излъчват сигнали които да се прихванат от военните ! Колко е голям този периметър, че още се търсят тези кутии или нашите военни не са военни а заплатопребирачи и безхаберни униформени ? Хайде сега да видиме колко са специалисти по "война" ?

  • 002 Anonimen 10.06.2021 14:49

    Морската среда е агресивна и черната кутия трябва много бързо да се намери???!!! Че от какво ги правят черните кутии на самолетите? От картон? И от какво се състои водата в морето? От сярна киселина? До колко часа може да издържи една черна кутия? Този тип ли е малоумен,или цмята другите за такива?

  • 001 Anonimen 10.06.2021 14:08

    Самолетът се е самовзривил. Да видиме сега какви стъкмистики ще има ? Отговорен за тази трагедия е оня дебел "патриотичен" кретен който плати 2.5 млрд. за хартийки на които е пишело "самолети от САЩ", и колко време е нужно на военните да намерят останките, нали имат координати на целта, на самолета до момента на връзката,какви специалисти имат военните в търсенията, ами ако беше война какво правиме, как спасяваме хората си ? Не ни трябват нито самолети, нито армия, кой ще ни напада нас, всеки който иска да ни окупира може свободно без оръжие да мине марширувайки през територията ни, ние винаги сме имали подли предатели в управлението, преди бяхме с рашките, днес сме с янките и немците, а по-преди бяха у нас феслаците на които днес им разрешихме да имат и партия която да решава кой да управлява, нали ние не сме като испанците които са биле 830 г. под мароканско и днес в Испания законите не разрешават на мароканците да имат партия и да строят джамии !Живея в Испания затова зная и испанските закони .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното