Свързани новини

10.06.2021 10:00

МиГ-29 трябва да бъдат пенсионирани, ще останем без пилоти: Ненчев

Видян 1207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Останали са само четири МиГ-29 , които са изправни. От тях два носят дежурство. Ако тези самолети не са качествени, по-добре българските пилоти да не летят. Те ще бъдат изложени на изключително голям риск. Тези самолети трябва да бъдат „пенсионирани“ и да търсим други алтернативи“.


Това коментира в „Тази сутрин бившият министър на отбраната Николай Ненчев във връзка с инцидента с изтребител, който падна в Черно море. Издирването на машината и пилота все още продължава. Търси се и черната кутия.


Ненчев не изключи техническа грешка, пилотска грешка, включително и диверсия да са възможните причини за инцидента. Бившият военен министър обаче призова да се изчака експертизата и да се види реалната причина, защото се анализира едно, а може да се окаже съвсем друго. За него са важни причините за случилото се.


„Пилотите са на санитарния минимум като подготовка за подобни тренировки. Говорим за едни 30-35 годишен нальот, при положение че стандартите на НАТО са около 180 часа. Трябва да помислим за това каква е перспективата пред военната ни авиация, какви са проблемите и възможните решения“, обясни Николай Ненчев.


Той поясни, че тези самолети се ремонтират с части втора употреба, които вече не се произвеждат и затова е много опасно. Ненчев е бил против тези ремонти, защото според него ефективността е нулева. По думите му трябва да се търси алтернатива.


„Може и проблемът да е бил в авиониката, която е остаряла. Нашите изтребители днес не са съвместими с тези на нашите съюзници“, категоричен бе бившият военен министър.


Според него трябва да се направи стратегически преглед на авиацията, защото тези инциденти ще продължат и ще направим така, че ще останем без летци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и