Свързани новини

10.06.2021 14:00

Кьовеши дойде първо в България

Видян 2214 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна днес в България на двудневно посещение. От кабинета й обясниха пред Сега, че тя пристига в София по своя инициатива, а не е поканена от някого. По време на визитата си Кьовеши се срещна с българския европрокурор Теодора Георгиева, с четиримата делегирани прокурори, които ще работят  в България, с министъра на правосъдието Янаки Стоилов, с главния прокурор Иван Гешев и със заместниците му, както и с членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.
България е първата държава, която европейският главен прокурор избира да посети, макар че в европейската прокуратура участват 22 страни. Този факт е достатъчно показателен, на фона на всичко, случващо се у нас в последните години. 19' отдавна прогнозира, че румънката ще има специален интерес и ще почне изчегъртването от нас.
На 1 юни, след като даде официален старт на дейността на европейската прокуратура, Кьовеши обяви, че ще посети София съвсем скоро. Но не уточни какво означава това. Съобщението, че пристига в четвъртък излезе в сряда вечерта, за да нямат тук време за замитане. Очаква се във Висшият съдебен съвет да бъде обсъдено нежеланието на българските власти да запълнят квотата делегирани прокурори, чиято задача е на местна почва да работят по делата от компетентността на европрокуратурата - крупни измами с евросредства. И други държави не са попълнили квотата си, но България и Литва са единствените, чиито кандидати за делегирани прокурори бяха отхвърлени - шест български и един от Литва.
Целта на посещението на Кьовеши е да гарантира бързото избиране на шест нови делегирани прокурори от България, гласи пост на европейската прокуратура в социалните мрежи. Както 19’ писа, ВСС упорито отказва да изпрати нови кандидати за институцията на румънката.
Посещението на европейския главен прокурор е фона на протестите срещу главния прокурор Иван Гешев, които искат оставката му. Пред Съдебната палата в центъра на София  и зад Партийния дом имаше масирано присъствие на полицейски сили, което със сигурност е направило впечатление на Кьовеши. Недобро!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 12.06.2021 10:09

    Анонимен 002, ти си голям идиот бе ! Защо ли ми приличаш на "срамна въшка" изпаднала от насраните гащи на банкянската Тиква ?

  • 002 Anonimen 11.06.2021 11:49

    Глупости! Още една безмислена скъпоплатена еврогейска структурал Безполезна и вредна като всички останали такивал Има ли глупаци, които вярват, че тия "ша ни оправат". Може, ама по друг начин - изотзад

  • 001 Anonimen 10.06.2021 16:16

    Кьовеши знае много добре, че Гешев е престъпно копеле покриващо престъпнници като Тиквун и шайката му, като Цацаров, като Доган, като Пеевски и т.н., този списък няма край той е съставян в продължение на 32 г. "демокрация", остава само Кьовеши да покаже своите принципи за борбата с корупцията както ги демонстрира в Румъния !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог