Свързани новини

09.06.2021 17:39

Съдът: Чума в Странджа не е имало

Видян 6657 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Върховният административен съд (ВАС) призна окончателно, че чума в овцефермата на Ана Петрова от Болярово не е имало, след като земеделският министър проф. Христо Бозуков настоя пред Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол да оттегли искането си за отмяна на предишното решение на ВАС.
Петчленен състав окончателно прекрати съдебното производство. Преди година съдът призна правотата на Ана Петрова, която през лятото на 2018 г., когато бяха избити хиляди овце и кози (б.р. над 43 хиляди) заради твърденията за чума в Странджа, не допусна екипи на БАБХ да умъртвят стадото й. ВАС отмени заповедта на ОДБХ-Ямбол за заличаването на фермата на Ана и избиване на всички животни в нея.
Нещо повече – според доказателствата по делото, стадото на Ана Петрова е в добро здравословно състояние, отглежданите над 200 овце са живи и здрави, включително посочените “две овце с установени положителни резултати за наличие на антиген и на геном на вируса на чума”, мотивира се тричленният състав на ВАС. През 2018 г., когато екипи на Българската агенция по безопасност на храните евтаназираха овцете и козите в Странджа, Ана и Тодор Петрови от Болярово, заедно с доброволци отказаха да допуснат ветеринарите, дошли да избият животните във фермата им.
От изнесените факти излиза, че без никаква причина са били избити над 43 000 животни, а стотици семейства са оставени без поминък
.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 10.06.2021 15:34

    След дъжд качулка българите се усетиха, че са вкарали вълка в лицето на бандита Борисов в кошарата с агнета. Сега да не се чудим защо кошарата е празна.

  • 004 Калитко 10.06.2021 14:35

    А сега всичката тази продажна сган, дето съсипа поминъка на хората на съд, и в затвора, за престъпление срущу държавата и хората

  • 003 канибали 10.06.2021 10:36

    Колко пъти Мутрата и сатрапите му от БАБХ години на ред унищожаваха животните на хората и бизнеса? Срещу колко и в името на кой? Заради този ли придворен мангал Градуса дето вкарва пилета от чужбина и ги представя за български и за такива като него ли вършиха тези престъпления?! Не само на Ани, а и на другите потърпевши животните не са имали чума, а Мутрата трябва да отговаря за геноцид на българския народ, всичко му взе та понечи и на прехраната!!!

  • 002 Anonimen 09.06.2021 19:43

    доживотен

  • 001 Тихомир Томов 09.06.2021 17:45

    Това не е достатъчно. Следва съд за убийците на Странджа !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни