Свързани новини

09.06.2021 10:12

Проф. Кантарджиев: Пенсионирането ми е самоцел с лични мотиви

Видян 1776 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. На всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва да се покаже на обществото, че нещо се върши?!“. Това каза пред NOVA проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.


Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение. „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, коментира професорът.


„Много съм Ви благодарен! Моля Ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа, я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.


Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги все още настояват това решение да се преразгледа.


„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, учител, учен, направил невероятно много и живеещ с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 недостойно хленчене 09.06.2021 10:41

    Човек много трябва да внимава да не се спъне и падне на финала, какъвто е случая с професора. Остава натрапчивото впечатление, че пенсионирането се отнася за всички други, но не и за него и че единствената му цел е да продължи да захлебва с високи и неясни доходи. Още не е ясно от къде са тези 600000 лв в декларацията по КПКОНПИ от трудови възнаграждения и май ще се окаже, че от НОЩ са взимали по няколко десетки хиляди лева за нефелната си работа, тоталното психясване на населението с нецензурни и арогантни изрази и преждевременната смърт на хиляди не получили медицинска помощ поради хаоса в здравната с-ма. Ако наистина е толкова надарен и компетентен има много форми, чрез които може да предава и прилага опита си. Но целта е лапачката и далаверата, която тепърва ще излиза

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион