Свързани новини

09.06.2021 08:46

Български изтребител падна в Черно море

Видян 4542 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтребител МиГ 29 на българските Военновъздушни сили (ВВС) падна в Черно море по време на учение през нощта срещу сряда.
Към 17:30 часа пилотът на самолета още се издирва , като според информацията той не е катапултирал.В издирването бяха намерени вещи и материали, които ще бъдат изследвани.Черната кутия обаче не е била открита (б.р. към сряда следобед). Останките на самолета са на дълбочина около 65-70 метра.
"По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. Летящата цел се е отворила, за съжаление нещо в самата мишена се е объркало и тя е тръгнала с по-висока вертикална скорост да пада. Това е наложило допълнителна маневра от страна на пилота. Той е поразил целта, което е заснето от другия самолет. След като е докладвал, че я е поразил, връзката е прекъснала“, обясни служебният премиер.
Самолетът е от състава на база Граф Игнатиево и е бил управляван от майор Валентин Терзиев, който служи в нея.
Tой е на 47 години и е началник на щаб на ескадрила, един от най-опитните пилоти във военната авиация. Според Янев самолетът е бил в добро техническо състояние, но то предстои да бъде потвърдено от серия проверки. Падналата машина е от последните доставени в края на 80-те години на миналия век
. Инцидентът е станал при изпълнение на тренировъчна задача над Черно море, в които са участвали и чуждестранни военни.
Самолет МиГ 29 е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 часа. Веднага е започнала операция по търсене и спасяване.
"Всичко, с което разполагаме, е включено в операцията по търсене и спасяване на пилота. Няма сигнал от него, внезапно е изчезнал от радарите", каза служебният военен министър Георги Панайотов.
Той обясни, че изтребителят е бил сам, изпълнявал е задача в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 10.06.2021 16:00

    "...Той е поразил целта, което е заснето от ДРУГИЯ самолет. След като е докладвал, че я е поразил, връзката е прекъснала..." - така до тук разбираме, че самолетите са два единият поразява целта, а другият заснема поразяването...сега друго "...Той обясни, че изтребителят е бил сам...", един път се казва, че изтребителите са два, втори път, че изтребителят е сам, кое верно бе г-да военни, че много се обърках ? Колко самолета са летели тази вечер на трагедията и защо ако са били няколко са нямали визуална връзка в различни посоки без видимост един на друг ли са "нападали", до колкото зная изтребителите летят винаги по двойки или повече но никога единично !

  • 007 ПЕНСИОНЕР 09.06.2021 14:15

    Дано да е живо и здраво момчето.При Каракачанов тези изтребители са ремонтирани в не лицензирана работилница,така че въобще не е трябвало да се лети на тях.

  • 006 Anonimen 09.06.2021 14:09

    Бихте ли казали това за заглушаване на радарите в Сърбия ли е или естествен ивент? И кой ще ме компенсира за потрошената реколта?

  • 005 Anonimen 09.06.2021 14:07

    А вчера, градушка като лешник ми унищожи цялата реколта в 2-та дка градина. От асмите ми, 3 ара, останаха само голи пръчки. Подозирам клауд сийдинг, защото няколко пъти самальоти се връткаха насам-натам още от сутринта.

  • 004 Anonimen 09.06.2021 11:33

    Бихте ли казали името на Българският спасителен кораб който участва в търсенето на пилота ? До колкото знам няма такъв бъгарски кораб

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.