Свързани новини

08.06.2021 14:36

Защо горивото, „превъртано” през държавния резерв е за Маджо и ИНСА, която не държи нужните количества: въпрос за 200 млн. лв., а ЕС ще ни санкционира за това?

Видян 14127 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Търговията с гориво на Държавния резерв е само за избрани. Държавната агенция Държавен резерв и военновременни запаси (ДРВВЗ) съхранява огромни количества горива, които трябва да обновява на части и на определен период. Т.нар. „превъртане на резерва” винаги комфортно е стояло извън светлините на прожекторите. Отчасти заради деликатността на информацията, отчасти заради ограничения кръг на участниците.
Преди около година обаче министрите на икономиката и на финансите Емил Караниколов и Владислав Горанов, отстранени впоследствие като близки до Делян Пеевски, обявиха, че се създава Държавна петролна компания, която да изпълнява всички функции на ДРВВЗ в сферата на горивата. Това беше гарнирано с обещание към публиката за 100 бензиностанции, където държавата ще продава на "действителната цена", пише Капитал. Властта и опозицията в лицето на БСП и ДПС го гласуваха заедно като бизнескоалиция тип „по делата ще ги познаете”.
„Още тогава секторът видя опит да се затвърди смяната на един държавен любимец с друг, която вече беше започнала. Или мястото на стария партньор на резерва Лукойл България да се заеме от новите - компаниите на Георги Самуилов Инса ойл и Петрол енерджи и дистрибуторът Бент Ойл, свързан с Младен Михалев - Маджо .
Малко повече от година по-късно промяната при сделките на резерва вече е видима
. Държавата е изправена пред евросанкции, тъй като не пази нужното количество горива за извънредни ситуации. А компанията, която традиционно не пази резерв и се съди с ДРВВЗ, е основен партньор на същата агенция в обмена и съхранението на държавни горива в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 неам думи 08.06.2021 15:06

    ..Мене ме нема в целата схема, в тази държава нещо става ли по правилата питам ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне