Свързани новини

21.05.2009 14:20

Заливат ни с алкохол - менте

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазарът ни е залят с алкохол с фалшиви бандероли, показа проучване на 19`. Нелоялни търговци се снабдяват с етикети на известни марки напитки и след като поставят върху капачката някакъв бандерол, пласират произведения от тях алкохол в магазинната мрежа.


От Федерацията на потребителите в България завиха, че не съществува никакъв проблем, за да се снабди всеки с въпросните хартийки, но те не се занимавали с подобни случаи, тъй като това било работа на Министерството на финансите. Председателят на федерацията Павел Кърлев заяви за вестника, че огромната част от продавания на пазара алкохол е произведен от спирт, внесен от Белгия, Русия и Украйна. Повечето от напитките на практика представлявали смеси от вносния спирт и някакви есенции, за да се доближи вкусът до оригиналния за съответното питие.


Не само концентратите са подвластни на ментиране. Във Федерацията на потребителите се оплакал клиент, на когото била пробутана бутилка вино, съдържаща повече вода. Хората на Кърлев смятат, че недобросъвестните търговци са продали ментето на своя клиент, тъй като той бил перманентно пиян и трудно би оспорил веднага подмяната на съдържанието.


Акциите на полицията също показват тенденция да се пуска на пазара алкохол с фалшиви бандероли, който може да бъде и опасен за човешкото здраве. Само преди месец униформените нанесоха удар по хасковска група, занимаваща се с нелегална търговия на питиета. Бяха иззети над 60 000 литра високоградусова течност и множество бандероли.


При последвала операция в София и Търговище пък бяха иззети 11 500 бутилки с фалшиви бандероли.


Особено застрашени от ментета в момента са абитуриентите. В сезона на баловете се продават огромни количества алкохол, при това на неопитни пиячи, които трудно биха различили оригиналите от техните нездравословни копия.


Някои сервитьори съвсем съзнателно се възползват от голямата консумация и нелегално внасят в ресторантите всякакви напитки, защото печелят здраво от голямата надценка.


Това създава предпоставки и за пробутването на всякакви фалшиви напитки на веселящите се абитуриенти. Миналата година например 40 зрелостници в Благоевград бяха приети само за една абитуриентска нощ в Спешния център заради алкохолно натравяне. Всичките бяха от едно и също училище и са пирували едновременно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали