Свързани новини

07.06.2021 16:40

99% от поръчките на МО са без конкурс: Министърът

Видян 1232 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В Министерството на отбраната (МО) 99% са правени много обществени поръчки без конкурс, с посочване на изпълнител и със 100% авансово плащане”, заяви пред БНТ служебният министър на отбраната Георги Панайотов. По думите му, 80% от тях са със 100% авансово плащане. „Има указания на финансовото министерство да се избягват такива неща, в правилата на МО също се говори за пазарни проучвания при поръчки, а не ги виждаме”, продължи Панайотов.

Коменарът му е реплика към досегашния военен министър Красимир Каракачанов, който обяви, че Панайотов е „подведен”. „Според мен трябваше просто спокойно и мъдро да се изчака становището на прокуратурата. Не се случи – стана говорене, изнасят се парчета от истината”, коментира новият шеф на МО.

"Беше казано, че всичките тези поръчки са без конкурс, защото фирмите, които трябвало да бъдат избрани, трябвало да имат класифициран достъп до информация от НАТО. Това е част от истината", категоричен е Панайотов.

По думите му, половината от дейностите на летище Граф Игнатиево за 400 млн.лв. трябва да отговарят на това условие, но за другата половина от дейностите не е необходимо. В сайта на МО има публикуван антикорупционен план. Пета или шеста точка е да се намали представянето на поръчки на един изпълнител.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 патриот крадец 07.06.2021 17:17

    Менте патриотът Каракачанов се облажи с много милиони от властта и трябва да бъде съден и разследван. Недопустимо е престъпници и крадци да се афишират като патриоти, срам и позор за родовата ни памет са тези измекяри

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец