Свързани новини

07.06.2021 14:23

Над 50% смъртност при чернодробни трансплантации в Правителствена, освен НЗОК, точи и бюджета: Ст. Кацаров

Видян 10556 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стойчо Кацаров е здравен министър в момента, а темата за незаконните трансплантации в Правителствена болница е негова отдавнашна кауза, както сочи прелюбопитно интервю с доктора, което сме публикували на 6 декември 2012 г.
Оттогава принципът на кражба и наглостта е останала при ръководството под крилото на ДПС, променили са се само сумите. За коронавирусната 2020 г., когато хората умираха пред болниците и линейките нямаше къде да ги оставят Болницата на властта е имала жалките 23% заетост на леглата – 8 от 10 кревата са били постоянно празни, резервирани в очакване на своите височайши пациенти. Тя е с 21 млн. лв. загуба за 2020 г.

Не е ли кощунство на фона на фалиращи и закривани общински и областни болници наличието на Правителствена болница?



Не е, ако се сравняваме със Северна Корея. Болницата на властта получава пари не само по договор със Здравната каса, но и допълнителна субсидия от около 15 милиона лева годишно от бюджета, което се равнява на парите за спасяване на всички закрити общински болници. Преди време някой беше казал, че здравеопазването ни няма да се оправи, докато властниците не започнат да се лекуват като всички останали. Изглежда ще излезе прав.



Правителствената болница беше осъдена за вземане на пари от пациенти, как стана това?



По оплакване от болни е извършена проверка и е наложена санкция от НЗОК. Върховният административен съд потвърди решението за неправомерно вземане на пари.



Неотдавна разсекретихте грижливо пазената тайна, че чернодробните трансплантации в Правителствената болница са довели до смъртност над 50% при децата в годините от 2008 до 2011, при средно равнище за ЕС от 4%. Как да си обясним това, както и липса на реакция от страна на държавата?



Правителствена е извършвала трансплантациите в нарушение на нормативната уредба. Нито един


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 08.06.2021 18:32

    сумите са скандално високи – между 15 и 30 хиляди лева на месец. Парите са давани в плик, но срещу положен подпис от получателя като д-р Кантарчо Фрапиращото е, че все още не е ясен и произходът на космическите хонорари на Щаба, създаден за да обслужва политическите мераци на мутрата Бойко Борисов. Няма данни дали парите са от бюджета, от извънбюджетни сметки или по някоя европейска програма. Другият абсурд е, че кешът започнал да тече още от февруари 2020, докато официално пандемията бе обявена на 13 март, т.е., Баце плащал авансово на докторите, които да ни страхуват от вируса дотам, че имаше десетки самоубийства, а хиляди българи останаха без работа заради масовите фалити в бизнеса

  • 002 Anonimen 08.06.2021 13:02

    пратете ги на специализация във водещи центрове по света, няма друг начин, иначе българите тичат към ТУРЦИЯ И ТАм ИЗТИЧАТ ЛУДИ ПАРИ, без кой знае какъв ефект. Направете специализирана болница по трансплантации, а приказките против държавните болници са само за да се наливат пари в частните без какъвто и да е контрол там, освен че обстановката е луксозна и е чисто, но какво е нивото и качеството на лечебната дейност е съвсем друг въпрос. С усмивка ти правят хиляди ненужни изслевания и процедури.

  • 001 Anonimen 07.06.2021 17:53

    Преди години имаше огромен скандал с престъпната и крадлива дейност на самозабравилия се престъпник в бяла престилка но всичко беше потушено и покрито. Въпросът е срещу колко мафиота Борисов покрива дълги години престъпната и незаконна дейност с източване на хазната и игра с живота на хората дейност на Спасов?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне