Свързани новини

07.06.2021 14:09

Ботокса и службите са знаели за незаконните трансплантации

Видян 5765 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Незаконните трансплантации, за които съобщи през изминалата седмица служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, са извършвани със знанието на властите, които нищо не са направили, показва проверка на Капитал.
Кацаров обяви, че сменя ръководството на Правителствената болница Лозенец, в която между 2019 година и 27 април 2021 са извършени 14 трансплантации от живи донори на бъбрек, за които има подозрения, че са направени в нарушение на законодателството. Донорите са от Украйна и Молдова и са представяни чрез фалшиви документи за роднини на получателите - граждани на Израел, Япония, Оман и други. А законът в България не позволява да се даряват органи, освен ако не са между роднини. Според Кацаров става въпрос за фалшификации на имената на получавалите органите.
Бивш маркетинг мениджър на лечебното заведение потвърждава пред Нова телевизия за трансплантациите. Посочва, че българска фирма на турски граждани се занимава с цялата "логистика", която включва намирането на донори и уреждането на фалшиви документи, доказващи роднинска връзка. По думите му в трансплантациите, за които той знае - една на черен дроб и четири бъбречни, със сигурност участниците са роднини само по документи, а за всеки от случаите в касата на болницата са постъпили по 20 хил. долара
. Посочва и че всичко това става със знанието и одобрението на директора Любомир Спасов
Три дни, след като Кацаров обявява данните, ГДБОП започва разпити по


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 изчегъртване и строги наказания 07.06.2021 17:29

    Всички в обкръжението на бандита мафиот Борисов са престъпници и крадци и трябва да бъдат съдени с пълна конфискация. Голям селски тарикат е Мутрата след като от белокосата вечна номенклатура Кирил Анананиев сътвори престъпник и крадец на стотици милиони в качеството си на министър и на финансите и на здравеопазването

  • 001 Anonimen 07.06.2021 14:18

    Клоунът-палячо на Бойко и ГЕРБ в "болнозаразяването" и "болноунищожаването", а не в здравеопазването, задължително трябва да бъде осъден на смърт въпреки, че нямаме "смътрни" присъди, едно изключение трябва да се направи, за да е като "обица на ухото" за всички лекари и медицински работници, които не мислят за здравето на хората, а за парите които ще приберат от болния или починалия !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи