Свързани новини

07.06.2021 11:37

България трябва да има правителство след предсрочния вот: Радев

Видян 883 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„На политическите партии ще повторя да бъдат внимателни, да търсят обединение около ценности и приоритети, да не бързат да се нападат, защото ще се срещнат в парламента след това. Ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство след предстоящите избори". Това заяви пред журналисти президепредседент нтът Румен Радев. 


„Вярвам че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот на предстоящите избори. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача. Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки то да се възвърне и да имаме честни, прозрачни и свободни избори", допълни той.


Президентът коментира и санкциите, наложени от САЩ. По думите му България трябва да избегне тежките финансови санкции и да защити българските държавни фирми, които попадат под ударите на Закона "Магнитски".


„Това е прецедент за ЕС. Виждате, че 10 години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан, Саудитска арабия. Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за българските граждани във финансово отношение. Длъжни сме да защитим финансовия интерес на страната. Представете си, че държавни и бюджетни организации по някакъв начин попаднат под тези санкции. Какво правим тогава? Това ще означава, че не сме си свършили работата”, каза още Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.06.2021 13:05

    Белгия прекара 3.5 дълги години със служебно правителство и показа, че когато някой иска да пребори корупцията служебните правителства не са пречка за растежа на една държава, напротив те са инструмент в борбата с корупцията ! Служебното правителство в момента се справя отлично и не е лошо ако останем и след изборите с него, защото малоумниците които още гласуват за комунетата от ГЕРБ,БСП,ДПС и Патриотите все още са много !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв