Свързани новини

06.06.2021 08:23

„Сори” от американците за акцията в Чешнегирово

Видян 1668 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската армия каза „сори” за инцидента в Чешнегирово, при който щатски военни нахлуха погрешка в цех в по време на учение.  "Искрено се извиняваме на предприятието и неговите служители. Винаги се учим и разследваме причината за случилото се", се казва в позицията. Допълва се, че ще се приложат строги процедури за определяне на районите на ученията, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.


На 11 май – последния ден от управлението на кабинета Борисов 3, като част от въздушно-десантното учение Суифт респонз 21 американски военни от 173-та въздушно-десантна бригада провеждат симулация на овладяване и обезопасяване на летище в Чешнегирово.


На кадри се вижда как военнослужещите напускат периметъра на учението и нахлуват в цеха, в който през това време има работници.


За случката се разбра две седмици по-късно. Извинения вече бяха поднесени от американското посолство у нас и от българското военно министерство.


Напомняме, че по договора за НАТО, американските войници не носят отговорност за причинени вреди по време на учения и операции на чужда територия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Повече пот в учението – по-малко кръв в боя. 06.06.2021 12:35

    След американските натовски учения: https://pbs.twimg.com/media/E2825jbX0AAyR_x?format=jpg&

  • 001 Anonimen 06.06.2021 12:35

    Херо ни спести новината, че на военно-въздушна база недалеч от град Пловдив се е приземил първият в историята гей-въртолет с екипаж само от педерасти? https://pbs.twimg.com/media/E0Tj4q4XIAAwmiw?format=jpg&

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на