Свързани новини

05.06.2021 17:26

Касови апарати на граничните пунктове не са били свързани с НАП: Румен Спецов

Видян 2288 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Касови апарати на граничните пунктовете, отчитат касови бележки, а не са свързани със системата на НАП. Това, което се издава като касова бележка и се маркира като сума, не стига до отчетите на НАП, обясни изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов на брифинг на ГКПП "Капитан Андреево", предаде бТВ.


Тази нощ НАП е извършила координирана акция едновременно на няколко гранични пункта в страната тази нощ.


Фирмата, която работи на "Капитан Андреево", работи и на "Малко Търново" и "Лесово", и там са открити същите нарушения, обясни Румен Спецов. По думите му става въпрос за десетки милиони левове. 


"От фирмата изразяват съжаление за допусната грешка и са готови за пълно съдействие до приключването на проверката", добави Спецов.


НАП вече ще извършва регулярни акции, тъй като изместваме фокуса от дребните търговци и фризьорски салони, обясни още ръководителят на приходната агенция.


По думите му за фирмата-нарушител санкциите могат да бъдат в две насоки – от една страна от НАП за неспазване на разпоредбите за касовите апарати, и от друга – от държавата. Той уточни, че касовите апарати са били стари модели, които не отговарят на изискванията.


Румен Спецов отказа да говори за собствената си фирма, която бе забъркана в скандал преди няколко дни. Той не отговори на въпрос дали познава Васил Божков. "В Дубай живеят 3 милиона българи. Това, че съм живял в София, прави ли ме свързан с Пеевски?", попита Спецов.


Той съобщи още, че следващата седмица ще бъде обновен списъкът на НАП с лица и компании, които потенциално могат да попаднат под санкциите на Съединените щати по закона „Магнитски“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.06.2021 20:23

    Касичката на герб за изборите се счупи! Те явно заради това толкова много квичаха срещу Спецов защо знае къде да бръкне.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни