Свързани новини

21.05.2009 11:31

В СО смятат, че с действията си Тройната коалиция предприема битка срещу София

Видян 1178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не посягайте на парите на софиянци и на демократичните устои. Това се казва в декларация на представителите на СДС, ДСБ и ГЕРБ в Столичен общински съвет(СОС) по повод предприетите от правителството промени по отношение на местните данъци и такси на София, прочетена от Малина Едрева председател на групата общински съветници от ГЕРБ на заседанието на СОС, предаде БГНЕС.


В Декларацията се спосочва, че трите политически партии в общината са възмутени от действията на правителството и че Европейската комисия е дала ясен сигнал до какви проблеми ще доведе приемането на този нов законопроект за управление на отпадъците. Нормативният акт противоречи на редица закони, като закона за местното управление и местната администрация, закона за местните данъци и такси, закона за опазване на околната среда и др. Приемането на този закон ще затрудни общината и от гледна точка на това, че бенефициенти по ОП „Околна среда“ могат да бъдат само общини, регионални организации и други подобни. В декларацията ясно се казва, че фирма „Новера“ се ползва с политическата протекция на правителството.
Председателят на групата общински съветници на СДС, Владимир Кисьов коментира, че правителството иска да изземе местното управление. По думите на Николай Желев общ. съветник от същата партия „Пред стените на града държавата се държи като завоевател“.
„Как може аз, като общински съветник да не знам, за добрите намерения на държавата, да помогне на този град“, запита Желев представителите на трите партии. В общината са на мнение, че с действията си Тройната коалиция предприема битка срещу София. Заседанието на СОС продължава.
Коментарите, които идват от десните сили в СОС определят като безпрецедентни действията на Тройната коалиция. Владимир Кисьов посочи, че подобен акт на държавата да изземва функциите на общината , няма никъде в света, дори и в държавите, които са под тоталитарно управление. СДС , ДСБ и ГЕРБ ще сезират председателя на НС Георги Пирински, президента Георги Първанов и европейските институции и ще разпратят декларацията си до тях. Законопроектът за управление на отпадъците противоречи ясно и с хартата за местно самоуправление. приет с решение на НС още през 1995 г. По думите на Кисьов „точно от социалистическо правителство, което сега я погазва“. И той и Малина Едрева от ГЕРБ отрекоха декларацията да е предизборен акт от страна на десните партии и двамата изразиха надежда, че законопроектът ще бъде спрян. Запитана как ще коментира изказване на премиера Станишев относно честите медийни изяви на Борисов, Едрева отговори “той не си дава сметка, че това, което прави кмета, е живия контакт с хората, чрез медиите, кметът се появява, защото има какво да каже. Едрева призова премиера да отговори, за предизборното пускане на клиповете и билбордовете на неговата политическа сила и да каже, колко струва това.
На заседанието на СОС стана ясно, че предстои зам. кметът Йорданка Фандъкова да предостави доклад за преотстъпването на терени на Софийски имоти и за закупуването на терени за нови детски градини. Вече се знаят регистрираните и кандидатстващите за есента родители, като почти всички са подали документи още в началото на регистрацията. Регистрирани са около 12 хил. от всички групи, а очакваният недостиг е от 3 хил. Фандъкова заяви, че очаква близо 1500 места допълнително да бъдат открити до края на годината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева