Свързани новини

04.06.2021 14:25

Радев: Редно ли е САЩ да ни кажат, че се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда?

Видян 2280 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Това заяви президентът Румен Радев относно американските санкции срещу шестима българи по Закона „Магнитски“.


Според него правителството на САЩ е посочило само част от корумпираните лица у нас и добави, че разследването трябва да продължи на наша територия. Той коментира, че прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.


„Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой отвън да разплете тази схема докрай. (...)Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. (...)Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, коментира Радев.


Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.


„Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани важни въпроси, например, „Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?“, „Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?“. (…) Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество“, посочи Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Чурулик Марийкин 04.06.2021 16:58

    Сатанинските Античовешки Щати единствено взимат от нас. Просто си грабят колонизираната територия. А също грабят и от българските грабители на Булгаристан !!! Големите интернационални крадци извиват ръцете на местните крадци и им прибират част от откраднатото. Следователно, грабежът е двоен - веднъж пряк грабеж от държавния бюджет за самолети на картинка, най-скъпите в света Ф-16; втори път толерират 10-12 години българските крадци да окрадат хубаво българския народ и да си скрият парите в офшорки, а след това от офшорките крадат парите на крадците, като ги рекетират. Точно, кратко и ясно !!! А ние ще си останем с възклицанията от рода : Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

  • 002 До 001 04.06.2021 15:04

    А как ли ще се почувстваш ти ако видиш снимката на жена си която е коленичила с лице към мен и провежда раздвижване на устни и устна кухина ?

  • 001 Anonimen 04.06.2021 14:51

    Как ли се чувства палавата Деса, като гледа радев под полата на Мустафа-та?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови