Свързани новини

04.06.2021 18:00

Уволниха ръководството на Александровската болница, назначено е ново

Видян 2805 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс. Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова.


Ръководството на Александровска болница ще бъде сменено, обяви по-рано днес в предаването "Денят започва" по БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров. В Александровската болница проблемът е как съветът на директорите е разпределян средствата без участието на един от членовете. Това е нарушение на договора за управление, те не могат да заседават по подобен начин, уточни заместник-министърът.

Финансовото състояние от седем години се влошава, натрупаната загуба почти е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. дългове на година от 2013 г.

По повод проверките в болница "Лозенец" д-р Петров заяви, че НЗОК е констатирала множество пациенти с една и съща диагноза в обхвата на съдовата хирургия. Това практически са били амбулаторни пациенти, които са отчетени по клинични пътеки.

Възстановени са голяма част от средствата, разговаряно е с ръководството на болницата. Те са споделили, че вероятно става въпрос на грешка, но заместник-министърът заяви, че има съмнения това да е вярно. Министерството ще провери такива сигнали и в други болници.

По думите му по отношение на твърденията за трансплантацията на висш държавен служител само министър-председателят и министърът на здравеопазването са можели да наредят подобно нещо.

Ваксините, които са излишни, вероятно ще бъдат дарени на съседни държави или ще се продадат. На първо време става въпрос за около 150 000 ваксини на "Астра Зенека".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 05.06.2021 17:43

    във Франция починали 34 след АЗ, 354 след пфайзер The ANSM also gives the number of deaths that occurred following the injection of one of the vaccines: 34 deaths with AstraZeneca, 354 with Pfizer, and none with Moderna.

  • 004 Anonimen 05.06.2021 17:21

    За седмица в Хонг Конг са починоли 12 души и 4 спонтанни аборта след ваксинация Hong Kong Vaccination Clinic Hong Kong: 12 DEAD Four Miscarriages in One Week Following COVID-19 Injections The Standard, Hong Kong’s biggest circulation English daily newspaper, is reporting that 12 people have died, and 4 women have had miscarriages following COVID-19 shots just in the past week.

  • 003 Anonimen 05.06.2021 01:32

    канадски родител принудил сина си 12 годишен да се ваксинира с ковид агента, детето починало на другия ден

  • 002 Anonimen 04.06.2021 19:53

    7 ваксинирани момченца в САЩ са развили миокардит, а 275 млади мъже в Израел - миокардит и перикардит от ваксините пфайзер и модерна

  • 001 Anonimen 04.06.2021 15:01

    прочетох справочника на блс, горките автори, принудени да преписват от чуждия опит, сякаш нямат собствен. Фарма мафията наблъскала моноклонални антитела, дето няма от тях никаква полза, но това обяснява високата смъртност на болничното им лечение, тези алгоритми са търговски и не вършат работа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се