Свързани новини

04.06.2021 09:31

България е сред страните с най-мръсна вода по плажовете в Европа

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е сред първите по лошо качество на водата за къпане (плажуване) в Европа, но Британия е по-зле, показва класация на Европейската агенция за околната среда - ЕАОС, публикувана във вторник, предаде travelnews.bg.

Липсата на данни изтласква Обединеното кралство в дъното на таблицата на европейската лига, България се нарежда на 4-то място по-лошо качество, Полша е на второ място, следвана от Словакия в класацията на 31 държави от страните членки на ЕС плюс Албания и Швейцария.

Кипър, Гърция, Малта, Хърватия и Австрия водят с 95% или повече от своите места, които се класират като отлични. Всички места за плуване на Кипър получават най-високи оценки.

Броят на водите за къпане в Европа се увеличава всяка година. През 2020 г. държавите идентифицираха 22 276 места за къпане, 19 по-малко от предходната година и 716 повече от 2015 г. Две трети от местата за къпане са разположени по крайбрежията на Европа.

Качеството на водата за къпане в ЕС остава високо. След приемането на Директивата за водите за къпане през 2006 г. делът на отличните обекти непрекъснато нараства; през 2020 г. представлява 83% от местата за къпане в ЕС. Минималните стандарти за качество на водата са спазени на 93% от обектите.

Качеството на крайбрежните обекти обикновено е по-добро от това на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…