Свързани новини

03.06.2021 10:06

Здравният министър даде Лозенец като пример за източване на НЗОК

Видян 1757 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме да ви запознаем с нашите решения и да ви представя екипа си. С два въпроса ще ви занимая днес - първият е свързан с болница "Лозенец", а вторият - с ваксини, които възнамеряваме да дарим или да продадем при възможност. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на брифинг в Министерския съвет, предаде Нова тв.


"В болница "Лозенец" е извършена проверка след журналистическо разследване. Резултатите показват, че болницата за ноември е отчела над 60 пациенти като лекувани там, които всъщност не са лекувани. В деня, в който е издадена заповедта за проверка, болницата е върнала парите, обяснявайки взимането им като техническа грешка", обясни Кацаров.


Здравният министър е поканил директора на среща, за него обясненията са неприемливи.


"Това са случаи, които ежедневно са регистрирани в Здравната каса. Това е, което на жаргон се нарича, източване на Здравната каса. За мен това е абсолютно недопустимо, особено за тази болница, която беше една от най-подпомаганите в страната", заяви Кацаров.


В тази връзка здравният министър е поискал справка за финансовото състояние на лечебното заведение. "Лозенец" е завършила 2020 г. със загуба от над 21 млн. лв.


"Броят на заетите легла през цялата година е бил 23%. Тоест от 10 легла 8 са били свободни. Всяко едно от тия неща е достатъчно основание за предприемане на админстративни мерки. НЗОК е сезирала и прокуратурата, тъй като е имало и подправени подписи", поясни здравният министър.


Той разкри, че в периода от 2019 г. до 2021 г. са извършени 14 трансплнтации от живи донори на бъбрек. Всички донори са млади хора от Украйна и Молдова.


"Всички рецепиенти са "роднини" на донорите от Израел, Оман и други", добави Кацаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.06.2021 12:22

    в САЩ служители съдят компании, които искат работниците да са ваксинирани с ковид "ваксини= Yahoo Employees suing companies requiring workers to get COVID-19 vaccine

  • 001 престъпници 03.06.2021 11:28

    От години се изнасят факти за престъпната дейност на "вечния" Спасов и нямаше нормално обяснение за вечното му шефстване. Явно чадърът опъван над него му е струвал доста от откраднатото и източеното от държавата и всички нас пред вид годините на шефстването му. И Спасов и чадърът му трябва съвместно да отговарят за всичко

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените