Свързани новини

03.06.2021 09:35

Политико: US санкции за високопоставени българи, ЕС не прави нищо

Видян 4886 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ санкционираха високопоставени българи за корупция. ЕС не прави нищо“ е заглавието на статия на авторитетното издание Политико по повод наложените вчера мерки от САЩ срещу шестима българи начело с Васил Божков и Делян Пеевски:

"Необичайно широкообхватната стъпка на Америка е смущаваща за ЕС, тъй като разкрива неспособността на блока да контролира собствения си двор заради множество корупционни скандали, често свързани с еврофондове, които се оказват в ръцете на българската мафия и мощни олигарси. Този ход представлява най-мащабното действие на Америка за един ден по силата на Закона за отчетност на човешките права в страната, който е насочен към извършители на корупция и нарушения на човешките права по целия свят.

За разлика от това, ЕС очевидно избра да не се противопоставя на българите, борещи се с корупцията.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и Ангела Меркел си затваряха очите за срив на върховенството на закона в най-бедната държава в ЕС през последните години. Бившият министър-председател Бойко Борисов, който доминираше политиката на страната почти десетилетие, беше техен близък съюзник на политическата сцена на ЕС в ЕНП и никога не беше критикуван заради съдебните пропуски на страната си. Въпреки че бившият пожарникар и каратист загуби властта си след изборите през април, неговата партия ГЕРБ все още заема челно място според анкетите преди новите избори на 11 юли.

Докато корупцията отдавна е идентифицирана като проблем в България, мащабът на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 03.06.2021 14:14

    "... ЕС не прави нищо“ - защото ако се разрови ще изрови подкупи давани от Борисов на Меркел ! ЕС и той е корумпиран, затова и Англия напусна за да НЕ бъде въвлечена в далавери и подкупи !

  • 004 Anonimen 03.06.2021 14:13

    "... ЕС не прави нищо“ - защото ако се разрови ще изрови подкупи давани от Борисов на Меркел ! ЕС и той е корумпиран, затова и Англия напусна за да бъде въвлечена в далавери и подкупи !

  • 003 Anonimen 03.06.2021 13:23

    На фона на санкциите Магнитски, новият шеф на митниците отказва достъп до информация за износа на цигари от корпулентния престъпник Пеевски, с което са се финансирали Ислямска държава и ПКП. Същият отказ бе получен и от предишния шеф генерал Костов, който е пионка и обслужваше изключително добре Борисов, въпреки решение на Съда за даване на достъп до информация на обществото. Промяната в митниците е на принципа "облякъл се Илия, пак в тия". Ех, министър Василев.....?!?!?!

  • 002 La Règle du Jeu 03.06.2021 10:41

    На 2 юни 2021 г., в деня на Христо Ботев и малко след спирането на сирените (около 12,30 часа), от северозапад в американската резиденция в Бояна на Херо Мустафа се вмъкват Даниел Митов и Христо Иванов..... „В половине двенадцатого с северо-запада, со стороны деревни Чмаровки, в Старгород вошел молодой человек лет двадцати восьми. За ним бежал беспризорный.”

  • 001 Какво прави Мустафата с приемащите подкупи, или само даващите на кучетата, а другите са наши кучи синове?! 03.06.2021 10:40

    Точно когато американците разпространяват политическото си решение,(не закон, нито присъда), американският посланик Х.М. се среща тайно с Бойко Методиев Борисов.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за