Свързани новини

01.06.2021 16:09

САЩ, защо ни подслушвате: Меркел и Макрон

Видян 2115 пъти | Коментари -1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Трудни срещи ЕС – САЩ и НАТО – САЩ с високо напрежение се очертават за президента Байдън на 14 и 15 юни. Френският му колега Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел заявиха, че очакват правителствата на САЩ и Дания да предоставят обяснения относно шпионажа от страна на Вашингтон на лидерите на европейските съюзници с помощта на Копенхаген. Още повече, доказа се, че това не са само медийни разкрития. Шпионажът е подробно описан в таен вътрешен доклад с кодово име Операция Dunhammer и е представен на висшето ръководство през май 2015 г., твърди датската национална телевизия и радио. Министърът на отбраната Трине Брамсен, която е на поста от юни 2019 г., е била информирана за шпионажа през август 2020 г., доказа още DR. Но явно не е споделила с европейските си колеги, дори със засегнатите държави: Германия, Швеция, Норвегия, Нидерландия и Франция.
"Това не е приемливо между съюзници и още по-малко между съюзници и европейски партньори", каза Макрон. А Меркел добави, че „още повече, когато е системно” и че е съгласна с френския си партньор.
DR и други авторитетни европейски медии като националните телевизии на Германия, Швеция и Норвегия и парижкият Льо Монд съобщиха, че Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) е подслушвала с помощта на датски подводни интернет кабели от 2012 до 2014 г., шпионирайки топ политици в Германия, Швеция, Норвегия, Нидерландия и Франция.


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.06.2021 16:57

    Щото сте пудели на каишка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева